Moja Ladja

Nautika opšta... => OPŠTA DISKUSIJA => Kulinarske čarolije => Temu započeo: Arsa 13, 12, 2013, 20:48:25 posle podne

Naslov: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 13, 12, 2013, 20:48:25 posle podne
Moj prilog predizbornoj tišini.  sajkaca

Sutra ujutru počinjem da ćutim.  rolleye
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: dalibor 13, 12, 2013, 21:12:09 posle podne
 Arso svaka čast. Melem za oči i stomak. Domaćinski nema Šta manger-14
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: petar_kozic 13, 12, 2013, 21:21:25 posle podne
Evo gde su one gloce iz dunava zavrsile.    rolleye



Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Kapetan 13, 12, 2013, 21:41:36 posle podne
arsooooooooooooooooooooo davaj recept, daj vise informacija !!!!!! :)
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 13, 12, 2013, 21:43:53 posle podne
Evo gde su one gloce iz dunava zavrsile.    rolleye

Dole skobalji, gore šarani, poneki som i jedan amur.

Da, ima i po neka gloca od preko kilo...  6589
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: dalibor 14, 12, 2013, 07:02:54 pre podne
POZDRAV SVIM LJUBITELJIMA SUŠENE RIBE  ok
Na proleće hoću da napravim pušnicu pa me zanima sušenje ribe.
koliko je dimiš i koliko posle toga sušiš.
Prošle godine smo krkali šarane koji su bili tako sušeni da nije bilo potrebno da se peku. Prste da pojedeš.
A ove ću morati da ih malo propržim.Zato što ribu sušim na drugom mestu a čovek ne zna  tu proceduru.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ribu prvi dan baci na duži dim,sutra pusti 2-3 dima,i onda se suši 3-5 dana na promaji.
Drvo za sušenje Bukva, tako da meso poprimi crvenkastu boju.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Interesuje me proces sušenja da ne moram da ih pržim.
Znam samo da, što je krupniji to je bolje meso.
 
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: srsa 14, 12, 2013, 07:35:36 pre podne
Evo gde su one gloce iz dunava zavrsile.    rolleye

Dole skobalji, gore šarani, poneki som i jedan amur.

Da, ima i po neka gloca od preko kilo...  6589

Јели Арсо, колико си плаћао рибу?  ha  ha  stri  stri  flasica
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 14, 12, 2013, 13:43:03 posle podne
 rolleye
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: slovenac15963 14, 12, 2013, 18:47:31 posle podne
Arso svaka čast za tišinu.  k5
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Zoran 14, 12, 2013, 21:58:44 posle podne
Kao sto reko BRAVO MAJSTORI,nema leka.
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Kapetan 15, 12, 2013, 00:56:53 pre podne
Kao sto reko BRAVO MAJSTORI,nema leka.


kakav si ti lik offtopikujes temu sa susenom ribom ...  m07800
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: dalibor 15, 12, 2013, 06:30:44 pre podne
Arso ćutiš zbog izborne tišine ili je to tajna "VELIKIH "majstora.
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: poljo 15, 12, 2013, 08:04:57 pre podne
Covjek je vec jednom opsirno napisao o ovome . Koliko se sjecam pusnicu je pravio od tabli koje je dobio (kupio) od neke stamparije . Dakle lim koji se koristi u stampi . Tanak ,lagan a dugotrajan. o
Dragi Zorane postajes grdji i od mene . Evo ja cu da pisem o politici a ti nama napisi nesto od tvog zaista zavidnog iskustva u plovidbi .
Evo odmah pocinjem .Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...Politika je ...
Aj sad ti
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 15, 12, 2013, 08:59:51 pre podne
Kada se jede onda se ćuti.  lol

Ovo iz šafoljka ide u sardine.

Ono što je ostalo za drugi dim ide u druge đakonije.  114

Ćutim zbog izborne tišine kako se ne bih zakačio sa svojim prijateljima koji su različitih političkih gledišta.  roll4

Mislim da se oko ovoga sa slika svi slažemo...  357
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: stvlada 15, 12, 2013, 11:07:36 pre podne
  E samo da znate kakvu Zoran ima high tech pusnicu,samo mudro cuti i pravi dimnu zavesu.....
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Kapetan 15, 12, 2013, 12:55:38 posle podne
  E samo da znate kakvu Zoran ima high tech pusnicu,samo mudro cuti i pravi dimnu zavesu.....

i to u centru grada zagadjuje trg republike  4587
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: slovenac15963 15, 12, 2013, 16:03:48 posle podne
ponovo sam pročitao celu temu a zaključak je sledeći,Zorane ako  želiš da se svadjaš moraćeš da prozoveš imenom te rekoplovce.  sha
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 15, 12, 2013, 17:46:40 posle podne
POZDRAV SVIM LJUBITELJIMA SUŠENE RIBE  ok
Na proleće hoću da napravim pušnicu pa me zanima sušenje ribe.
koliko je dimiš i koliko posle toga sušiš.
Prošle godine smo krkali šarane koji su bili tako sušeni da nije bilo potrebno da se peku. Prste da pojedeš.
A ove ću morati da ih malo propržim.Zato što ribu sušim na drugom mestu a čovek ne zna  tu proceduru.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ribu prvi dan baci na duži dim,sutra pusti 2-3 dima,i onda se suši 3-5 dana na promaji.
Drvo za sušenje Bukva, tako da meso poprimi crvenkastu boju.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Interesuje me proces sušenja da ne moram da ih pržim.
Znam samo da, što je krupniji to je bolje meso.
 

Poslao sam ti pp da ne upropastimo načisto ovu temu.  lol

U svakom slučaju, zbog ekspanzije nekakvih raznih crvića (glistica) koje su se pojavile i u tkivu ribe preporučujem krajnje mere opreza. To podrazumeva obaveznu termičku obradu (prženje, kuvanje ili pečenje) dimljene ribe.

Sam dim nije garancija da su paraziti koji su možda prisutni u ribi, uništeni.
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 17, 12, 2013, 10:50:43 pre podne
Kako je izborna tišina prošla i rezultati su poznati, mogu slobodno da ponudim srećne, nesrećne i one kojima je sve jedno ko je pobedio i ko će pobeđivati.

Izvolte pa birajte lako meze za doručak. Sardina ili pašteta.

Nemam male konzervice pa mi je pakovanje od nekih 2,5 kg.  114
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Kapetan 17, 12, 2013, 11:00:34 pre podne
arso na koji nacin odrzavas pastetu ?
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 17, 12, 2013, 18:33:50 posle podne
arso na koji nacin odrzavas pastetu ?

Nožem, viljuškom, nekad i kašikom pa direktno na hleb.  357

Nikola pašteta mi nikada ne traje duže od 7 dana. Pravim je upravo onoliko koliko može da se brzo pojede. Ove megalomanske količine su samo za slavu kada imamo puno gostiju "navučenih" na paštetu.

Inače, sardine pakujem u kese koje potom vakumiram i ostavljam u zamrzivač pa odatle vadim koliko mi treba.

Kad su mi klinci bili mali, Veca je tim sistemom uvek imala pakovanje od 250-300 gr. sardina koje je čas posla odmrzavala i pravila im svašta nešto lepog.
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Kapetan 17, 12, 2013, 18:49:04 posle podne
kako pravis sardine?

meni je pokojni ujka pokazao ovaj recept...

u serpu od recimo deset litara na dno se naredja recimo par tankih letvica, sa razmakom,  taman toliko da odvoje od dna posude  ... na to ide dva reda ribe, pa opet drvene letvice i tako do vrha... onda se sipa ulje da prekrije zadnjui red ribe 1 cm ... i onda na tihoj vatri to se kuva 6-8 sati....

zacini dal na kraju dal u toku ne secam se...
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Kapetan 17, 12, 2013, 19:32:49 posle podne
premesteno u novu temu !
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Ljuba 17, 12, 2013, 21:31:47 posle podne
Ti kad god se pokaže nešto interesantno...premestiš i posle više više ga niko ne nađe!
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Kapetan 17, 12, 2013, 21:43:00 posle podne
pa ovako je na pravom mestu i upecatljivije !
a i zasluzuje svoju temu !
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Zvonimir 17, 12, 2013, 22:19:50 posle podne
Otkri nam tajnu gde je sad premestena ova tema da pratimo dalje.
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 17, 12, 2013, 22:57:42 posle podne
kako pravis sardine?

meni je pokojni ujka pokazao ovaj recept...

u serpu od recimo deset litara na dno se naredja recimo par tankih letvica, sa razmakom,  taman toliko da odvoje od dna posude  ... na to ide dva reda ribe, pa opet drvene letvice i tako do vrha... onda se sipa ulje da prekrije zadnjui red ribe 1 cm ... i onda na tihoj vatri to se kuva 6-8 sati....

zacini dal na kraju dal u toku ne secam se...

Sardinu pravim od raznih vrsta bele ribe a radi šmeka dodam i deo prodimljene ribe.

Poređam 4 kg očiščene ribe u pekač.
Pod tim mislim da su uklonjene glave i sva peraja. Ako je zgodno povadim krupnije kosti, ako ne nema veze sve će omeknuti.

Ređa se red ribe pa se pospe malo limuntusom i dva puta soli koliko se uhvati sa 4 prsta. Ako dominira dimljena riba, uopšte se ne soli.

Kad se sve presloži i upotrebi JEDNA kesica limontusa na 4 kg. ribe, sipam 1 litar zejtina tako da riba ogrezne u njemu. Znači da ne viri iz zejtina pošto bi se deo koji viri, praktično pržio. Poklopim sve folijom i zadihtujem da nema kontakt sa vazduhom, preko stavim poklopac i ubacim pekač u rernu.

Po originalnom receptu, sve se krčka 2 sata na 150 stepeni i još dva sata na sto stepeni. Ja sve držim na 150 stepeni 4 sata i to mi se pokazalo sasvim dobro.

Sardinu spremam posle ponoći, jer je struja jeftinija. Kad istekne 4 sata, isključim šporet a pekač ostane u rerni do ujutru kada bacam pogled na rezultat moga rada.

Sve to izgleda ovako:
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Zoran 17, 12, 2013, 23:10:10 posle podne
 114 Sta si sad stao,ajde sve lepo do tanjira.
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Kapetan 17, 12, 2013, 23:39:05 posle podne
Otkri nam tajnu gde je sad premestena ova tema da pratimo dalje.

evo je tema :)

@Arso , slican princip kao onaj gore recept
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: zica 18, 12, 2013, 00:20:09 pre podne
Arso dali uz to ide vruc lebac ? I koje 114
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: slovenac15963 18, 12, 2013, 01:49:30 pre podne
Arso nadam se da paštetu isto pakuješ po 250-300gr,za nas mršavije što nismo ješni.  114
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: zankiki 18, 12, 2013, 11:57:03 pre podne
daj recept i za paštetu, ako je bio molim upustvo da ga nadjem  sajkaca
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Zoran 18, 12, 2013, 19:55:38 posle podne
Niste ni primetili da su zavrseni IZBORI na Vozdovcu.
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 19, 12, 2013, 06:47:49 pre podne
daj recept i za paštetu, ako je bio molim upustvo da ga nadjem  sajkaca

Paštetu pravim tako što prvo napravim sardine (recept sam napisao na prethodnoj strani). Trudim se da masa bude sa manje ulja iz sardine. Zato sardine za mlevenje vadim onom kašikom sa prorezima.

Posle sameljem sardinu, dodam majoneza, senfa i bibera i eto paštete.

Najlepše je što se čovek ovde može igrati i isprobavati razne varijante.

Tako, kad imate samlevenu sardinu, možete tu masu podeliti na više delova i isprobavati razne kombinacije sa paprikom, sirom, maslinama, belim lukom ... Šta god želite.

A maže se na slane galete sa susamom.  roll4
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 19, 12, 2013, 06:51:25 pre podne
Arso nadam se da paštetu isto pakuješ po 250-300gr,za nas mršavije što nismo ješni.  114

Za tebe i neke moje drugare, ide originalno pakovanje 2,5 kg.  lol
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: slovenac15963 19, 12, 2013, 20:24:14 posle podne
blago nama. Arso domačine sretna slava. 114
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 09, 11, 2014, 17:27:53 posle podne
Uštipci od šajota.

Šajot je bodljikava vrsta tikvica koja se u poslednje vreme odomaćila i kod nas.

Elem, evo prostog recepta.

Šajot oljuštimo kao šargarepu.

Obzirom da ovo povrće ima bodlje, problem se rešava navlačenjem čistih rukavica.

Kada odstranimo koru, izvadimo semenku koja se nalazi u sredini ploda.

Plod se narenda, posoli, i ostavi da odstoji u frižideru oko sat vremena. Potom se masa izvadi, i rukama iscedi.  Izađe baš puno tečnosti.

Doda se heljdino (može i obično belo) brašno, biber, vegeta i kesica praška za pecivo.

Masa se dobro promeša, ostavi da još malo odstoji i potom se kašikom zahvata i prži u vrelom ulju.

Ukus je stvaaaarno dobar.

Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: zica 10, 11, 2014, 17:04:34 posle podne
 114 Arso kaži mi dali to bleji  grokće.
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 10, 11, 2014, 22:48:35 posle podne
114 Arso kaži mi dali to bleji  grokće.

Nit bleji nit grokće.  lol

Ali, kao prilog, bilo je i nešto što pijuče sa 8 nogu.  sajkaca
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Kapetan 11, 11, 2014, 00:07:12 pre podne
Daj jos jednom oko rukavica ? Ova povrcka ne izgleda uopste bezazleno :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 11, 11, 2014, 07:05:27 pre podne
Daj jos jednom oko rukavica ? Ova povrcka ne izgleda uopste bezazleno :)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Sve zavisi od starosti povrća. Što je plod stariji, bodlje su tvrđe.

U svakom slučaju, staviš rukavice dok oljuštiš pacijenta i ne boli te glava. Ako nemaš rukavice, šajot mošeš držati uz pomoć obične kuhinjske krpe.
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: zankiki 11, 11, 2014, 09:21:52 pre podne
Zarežeš sa strane na dva mesta gde ćeš da držiš dok ljuštiš  sajkaca

U medjuvremenu možeš da vežbaš sa kestenom  ha ha ha
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: LSI 11, 11, 2014, 09:51:52 pre podne
Толико муке око тог бодљикавог прасета.

Ја остајем веран класичном прасету - извини, Арсо, није минирање теме, него изношење личног става!
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: srsa 11, 11, 2014, 13:54:13 posle podne
 Ма бодљикаво или класично, прасе је прасе, само нек је реш и да има шприцера.  flasica  357  ffff
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 11, 11, 2014, 15:14:23 posle podne
Mnogi će na prase da zaborave u budućnosti koja je već počela.

Za svaki slučaj, ja predlažem i alternativu.  lol

Recimo žirafa. Ima vrata koliko nećeš.  stri
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Kapetan 11, 11, 2014, 17:17:41 posle podne
ja postujem svako prase , nikako da se izborimo .. bitka traje drugi dan vec !

(https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t1.0-9/1907875_10152849775703482_1189726441683687896_n.jpg?oh=4707c835a89103c7373691d6c147b3ca&oe=54DB4833&__gda__=1424848396_94a11b84df03d1e35b1f46a6a39f64a9)

sad ce nas prozivaju da smo praseci forum :)
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 14, 11, 2014, 22:30:36 posle podne
Reših da danas aktiviram talandaru.

Pripremam je za zeca. Ali, pošto je zec u šumi, kao zamorče, poslužiše krilca, krompiri, pečurke, paprika, slaninica, luk i svašta nešto.

Početak snimljen, ali kraja nema.

Nismo izdržali i sve smo odmah izeli.  roll4
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: zica 15, 11, 2014, 09:29:17 pre podne
 ok Pripreme su naj važnije dali su pripreme uspele?
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 17, 12, 2014, 07:42:00 pre podne
ok Pripreme su naj važnije dali su pripreme uspele?

Nadovezujem se na ovaj komentar.  6589

U sklopu poznatih priprema idu i ste takve radnje.

Na žalost, ove godine kao nikada ranije u pušnici imam više kupljene od ulovljene ribe.  kuku

Ali to ne menja način priprema.  357

Posebna atrakcija, ove godine biće nekoliko deverika kao ove sa zadnjih slika.
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Šjor Marinko 17, 12, 2014, 08:41:59 pre podne
Aman brate Arso da si odmah prestao sa kačenjem ovakvih slika  tamburanje
Na poslu sam i balavim ispred računara  f85 f85
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: budens72 17, 12, 2014, 09:54:21 pre podne
ajd sad lepo, sve po redu.... kako ide priprema...?
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Kapetan 17, 12, 2014, 13:28:20 posle podne
ajd sad lepo, sve po redu.... kako ide priprema...?

cekaj bre idemo ispocetka, odakle ti ovolika riba? kako do nje doci ?
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: LSI 17, 12, 2014, 14:18:29 posle podne
ajd sad lepo, sve po redu.... kako ide priprema...?

cekaj bre idemo ispocetka, odakle ti ovolika riba? kako do nje doci ?


Кад човек зна, онда зна! А ко до сада није научио, тај тешко да ће и научити.
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Zoran Marinković 17, 12, 2014, 14:30:27 posle podne
 114

Kako bre otkud riba.... Pa jel vi niste čuli za SPORTSKI RIBOLOV stri
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 17, 12, 2014, 15:57:28 posle podne
ajd sad lepo, sve po redu.... kako ide priprema...?

cekaj bre idemo ispocetka, odakle ti ovolika riba? kako do nje doci ?

Evo redom.

Nije sva riba moja. Radio sam i uslužno dimljenje za neke svoje poznanike. Tako je i meni ostalo više,  roll4

Do ove ribe se ne dolazi baš lako.

Kuče sam pustio da celu noć dežura. Ja stražarim danju, a postavljene su i osmatračke stanice sa video nadzorom usmerenim ka pušnici.

Minska polja još neću postavljati pošto sam u zadnje vreme zaboravan pa ...

E kad dođe slava, onda više nema opasnosti.

Svu ribu izemo i nemam brige.  sajkaca
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: srsa 17, 12, 2014, 16:40:51 posle podne
Заборавио си да наведеш и ненајављену инспекцију спроведених мера обезбеђења, са анализом.  clap  114
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 17, 12, 2014, 17:37:20 posle podne
Заборавио си да наведеш и ненајављену инспекцију спроведених мера обезбеђења, са анализом.  clap  114

Mislim da se boravak pojedinih pripadnika bezbednosnih struktura podrazumeva.

Osim Srse dolazili su i neki protivpožarci da izvrše procenu bezbednosti i još neke procene... zaboravili smo koje.  ha
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: LSI 17, 12, 2014, 17:53:28 posle podne
Jaoooj, људи, јесте ли чули?

Нека ми Арса не замери што овде убацујем али вест је најновија а имаће знатног утицаја на наше животе.

Данас је потписан споразум са Кином о извозу наших јагањаца у Кину!


Дакле, ко је јео - јео је. А ко није - и неће!
Готво. Нема више.

Док су се наши јагањци некако и борили са нашим јагњећим бригадама, бивало је мало и за нас, обичне смртнике. Али сада...

Готово. Остаје нам да научимо од Арсе како се то дими риба и да се бацимо на пост.
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Kapetan 17, 12, 2014, 19:01:04 posle podne
Kina je najveci izvoznik i proizvodjac jagnjeceg mesa na svetu.... ne bojim se ja za nase jaganjce...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: srsa 17, 12, 2014, 20:56:53 posle podne
Kina je najveci izvoznik i proizvodjac jagnjeceg mesa na svetu.... ne bojim se ja za nase jaganjce...

Море шта да радимо ако пређу на козе и зецове?  kuku  flasica  ffff
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 18, 12, 2014, 19:49:19 posle podne
Kina je najveci izvoznik i proizvodjac jagnjeceg mesa na svetu.... ne bojim se ja za nase jaganjce...

Море шта да радимо ако пређу на козе и зецове?  kuku  flasica  ffff

Ma imamo mi izvozne adute i u toj oblasti.  roll4

Ali, ajde da još malo smaram.

Zapravo se ponavljam iz godine u godinu. I to mi u opšte ne smeta.  sajkaca
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 02, 01, 2015, 19:08:19 posle podne
Pa pošto silom prilika nisam na vodi, iskoristih slobodno vreme da spremim neke đakonije pa da u novu godinu uđemo bolje raspoloženi.

Ukratko spremio sam špikovanu svinjsku plećku sa prelivom za istu. Glavno jelo je bio gulaš od pečurki (vrganj i šampinjoni), a sve to je pratila čorba od povrća sa dodatkom šajota i proja sa prazilukom i šampinjonima.

To bi ukratko bilo to. Slike izgledaju ovako a svi prezadovoljni.  6589
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 06, 01, 2015, 19:40:38 posle podne
Otvaranje sezone!  roll4
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: STG 08, 12, 2015, 09:10:40 pre podne
Sjajno!
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: LSI 08, 12, 2015, 09:16:24 pre podne
Таман хтедох да кажем да је ово опасно по здравље и оних који једу и оних који гледају, кад угледах ону чашицу. Искрено се надам да је то нека шљивовица (не из локал-патриотских разлога, већ зато што мислим да је то најбоље од свих жестоких пића) али и ако није, сигурно је лек за душу (а тело нек се снађе како уме).
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: mesechar 08, 12, 2015, 10:44:18 pre podne
svaka cast maestro
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: djbtea 08, 12, 2015, 20:31:07 posle podne
 hi k5 harm 114 114 114komshija bravo svaka cast
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 09, 12, 2015, 01:28:28 pre podne
Juče bilo pa nestalo.

Danas se dimi nova tura.  114

Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 16, 01, 2016, 16:34:49 posle podne
Priprema za zatvaranje sezone. sajkaca
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: LSI 16, 01, 2016, 16:52:28 posle podne
Ето зашто нема рибе у рекама! sB0
Све су код Арсе у пушници tamburanje
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 24, 01, 2016, 08:16:13 pre podne
Zatvorena sezona dimljenja.   sajkaca

Juče smo malkice i probali. Početak snimljen, ali kraja nema. Ko da se time bavi. Omlatismo ga "kao svinja baštu".  357  114
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Alexa 24, 01, 2016, 10:33:26 pre podne
Arso, koja ti je ovo riba na drugoj slici ?  sha
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 24, 01, 2016, 13:24:36 posle podne
 Alexa, to je dimljeni šaran.  114
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Alexa 24, 01, 2016, 14:23:39 posle podne
Alexa, to je dimljeni šaran.  114

Druga slika, saran na kockice  stri pa prosaran ?
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: LSI 24, 01, 2016, 15:02:39 posle podne
Alexa, to je dimljeni šaran.  114

Druga slika, saran na kockice  stri pa prosaran ?

Их, Алекса, па то и дете зна - додатак јелима која се користе у посне дане. То је нешто као "вегета" на српски начин.
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 17, 11, 2016, 09:40:20 pre podne
Otvarena nova sezona!

A beše sardina i pašteta. :)
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: MiletaStamat 17, 11, 2016, 09:47:24 pre podne
Šta reći!? Majstor svog zanata. Bravo !
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: ronac 17, 11, 2016, 12:57:30 posle podne
Vidim ja Arso da ces ti i porez poceti da placas. thumbup 114
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: LSI 17, 11, 2016, 13:17:46 posle podne
Још само да је сву ту рибу сам упесао, где би му весељу крај био?

Али нека, Арсо. Ево, ја се почео спремати за пецање следеће године, сређујем и комплетирам прибор.
Кад ја почнем да пецам... Та иди... нећеш моћи толико да прерадиш у својој мануфактури.
Има да отворимо мало правно лице (чујем дају подстицај од 200 хиљадарки - ма, за те паре, има да се напецам онолико!)
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Zoran T 17, 11, 2016, 14:01:44 posle podne
da se proba... k5
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: petar_kozic 17, 11, 2016, 14:05:05 posle podne
Arso, sa cime vakumiras ? Motor od frizidera ili imas vakumirku ?
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Arsa 21, 01, 2020, 14:24:47 posle podne
Arso, sa cime vakumiras ? Motor od frizidera ili imas vakumirku ?

Imam kućnu vakumirku. :)
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: Kabe 21, 01, 2020, 16:14:11 posle podne
Dobro je dobiti odgovor makar i posle četri godine, nego ga uopšte ne dobiti :D  kgk
Naslov: Odg: Arsino Kuvanje
Poruka od: petar_kozic 21, 01, 2020, 16:41:39 posle podne
 Arsa je nas drug. Ne ljutimo se mi na njega !  kgk
Ja sam srecan sto se Arsa nama vratio ovde na forum i vodu !