Moja Ladja
Nautika opšta... => OPŠTA DISKUSIJA => Kulinarske čarolije => Temu započeo: Kapetan 21, 07, 2012, 09:34:55 pre podne
-
Pre par nedelja proveo sam neko vreme u Vincima... Posto se bas nisam pokazao u ribolovu pazario sam soma ... A onda mi lokalni ribari pokazu kako se dere som...
Steta sto nisam slikao ceo postupak, ali genealno je jako jednostavan ...
Prvo se som obreze celom duzinom oko glave, onda se odvoji koza u krug oko 1cm celom duzinom ... a onda se uzmu kljesta i svuce koza ko carapa....
Kada se skine koza sa ledja ka trbuhu se zasece rep posle cega se povuce i iscupa sa sve kostima...
Rezultat je prikazan na slici ...
-
da jako bitna stvar ... som je proveo u frizideru jedno 5-6 sati pre ciscenja a realno je trebalo to uraditi cim sam dosao kuci jer se koza kako kazu lakse dere...
kazu da svaku ribu mogu tako odrati , nebitno je da li ima ili nema krljusti ...
-
Sve je to ok ali cupanje kostiju sa kozom sa repa ? Ajde smanji dozivljaj inace
pravim pokor.
-
Sve je to ok ali cupanje kostiju sa kozom sa repa ? Ajde smanji dozivljaj inace
pravim pokor.
kada se svuce koza zasece se rep jedno 2-3 cm od kraja i onda se povuce taj deo... tako da ti u ruci ostane taj deo repa i sve kosti koje idu uz ono stomacno peraje ... naravno da se ne izvuku sve kosti ...
-
to je somče i takvo se ni ne guli...najljepši je kad se pripremi s kožicom....inace samo ga operes na miniwash uredjajem za pranje auta pod pritiskom, koža bude bijela i kad se peče hrska ...milina...inace kad idem s pecanja....stanem na autopraonici i vecinu ribe cistim tamo pod pritiskom....i sarane i smudjeve i somove....ili ako nije kasno idem kuci pa to isto kuci radim....
-
Kapetane,pojeo si Bambija, eek 357 no125
-
Hogare stvarno si nemilosrdan,pa taj som je AJKULA prema peshu.
-
Nikola, ne odnosi se na djecu ako su jela ...da bog da te stomak zabolio ...jedes ribu ispod mjere ... fishhit
-
Nikola, ne odnosi se na djecu ako su jela ...da bog da te stomak zabolio ...jedes ribu ispod mjere ... fishhit
pijaca u Vincima... pijacni dan, sede i prodaju ribu ....
-
Stoka !
-
Кад не уме да упеца, уме бар да једе, па нека је и одрано сомче. f85 f85 f85
-
Ovo prvi put vidim,znam kako se dere jarac ali som to jos nisam cuo.. ha
-
ovo je pocetak dranja jednog od 3kg, a ostale slike nisu bas prijatne za gledanje, mada se sve zaboravi kada stigne ba tanjir. ok
-
miso to je to !
-
Zasto derete tako male somove aj da je 50kg imalo bi smisla.A kad ga vec oderete kozu iseckati na sitno i dodajte ribljoj corbi totalno drugi ukus daje 114