E, ovako treba... > Strana proizvodnja

Ljubljanica brod za bledsko jezero

<< < (2/4) > >>

APCA:
Kada se brod "ufirca" , bakarnom zicom koja je, kao sto znamo, dobar provodnik. Zaliju se svi spojevi, spojla i iznutra poliuretanskim lepkom, pa se onda "pusti" struja , te se tako lepak polimerizuje momentalno i spoj bude solidan i jak.

Poljo, ovo je informacija samo za tebe, nemoj nikome da kazes....

APCA:
"Nasi majstori" za drvene camce si tradicionalno iz sela Provo. Geneza njihovog majstroluka ide od pravljenja "poslednjih" sanduka....jbg, tuzno ali istinito....oni su uspeli jedini nas "autohtoni" camac koji se zove APATINAC i pravijen je  za alase sa "jakog" Dunava  od Apatina do Negotina, da pretvore u karikaturu. Ima i to svoje objasnjenje... pitomom Savom moze da plovi sta hoces.

Jos kasnije smo dobili "smederevac" , ne sporet nego camac koi svoje linije i formu duguje pre svega potrebama dunavske naftne industrije i embargu.

SHIKLJA je najlepsi drveni camac koji je napravljen na nasim vodama. Lepe elegantne linije pogodne za veslanje " na krmicu". Jos iz vremena pre nego sto smo dobacili do Tomosa, Sigala, Veteroka,. Pente , Dzonsona

Voleo bih da znam ko kod nas pravi drvene camce ili bilo koja plovila od drveta. Hvala unapred na informaciji.

poljo:
Kako sam ja jedno neuko stvorenje . Svakog dana covjek po nesto nauci . Hvala

APCA:
Zice se posle smirglanja utope u spoj i vise se ne vide nit' se spominju.

Kazu ljudi da je taj spoj jaci nego ostali deo cele konstrukcije broda, nesto kao sto celicni brod nece puci na varu, neko pored ali iz drugog razloga.

Mozda bi bilo  interesantno da neko pomnozi one cifre iz specifikacije, iako su "kao javna nabavka", sa cenama u Srbiji.
Posle dodavanja troskova hale, dizalice itd, dobili bi cenu tog brodica.

Ici cu ove godine da vidim taj brodic, pa cu postaviti fotose ovde. Narocito me zanima kako je resen WC na tom brodicu.
Buka  vanbrodskih motora je prigusena krmenom platformom koja je masivna . Taj momenat je vazan za udobnost turista.

LSI:

--- Citat: APCA  14, 04, 2012, 23:25:16 posle podne ---....
Voleo bih da znam ko kod nas pravi drvene camce ili bilo koja plovila od drveta. Hvala unapred na informaciji.

--- Kraj citata ---

Ima njih sigurno više. Evo ovde oglas jednog od proizvodjača:
http://www.kupujemprodajem.com/Novi-Drveni-Camci-436911-oglas.htm?filter_id=5769732
Aleksandar, Beograd
Telefon 063 536 554

Izrada drveni  camaca od hrasta,   bora, jelovine, crvene vrbe(egije-rebra camca su uvek od hrastovine kao i prednje i zadnje zrcalo) . Duzine čamaca su od 3-6 metara, u patosu 1m a gornja sirina 135. Camci su visestruko zasticeni od spoljasnji uticaja i odmah spremni za vodu! Svaka vrsta dogovora oko izgradnje moguca. Cene su od 180e(za najmamji camac od 3m) pa navise. camac od 4m kosta 240e, od 5m kosta 320e a od 6m 380e. Pravimo camce duze od 25god! Dostavljamo na adresu! 

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju