E, ovako treba... > Plovila

UREĐENJE ELANA 401 OD JAKO LOŠEG U IZVRSNOG

(1/2) > >>

britva63:
EVO TO JE KRENULO STAROM KRAMOM KOJA KAD SAM STAVIO YAMAHU SKORO DA JE POTONULA USTVARI MISLIO SAM NA POLA GASA DA CE SE POD OVOJITI OD OSTATKA A DA ČU JA OSTATI S MOTOROM NA DRAVI, LJUDI SU GA UPROPASTILI RAZREZALI IZVADILI SU PURPEN I TAKO POSPJESILI PROPADANJE KOBILICE I PUCANJE KOMORA I ČAMAC JE BUKVANO KO BANANA BIO,
DA NEDUZIM JA SAM GA U GARAZI RAZREZAO I KRENUO IZ POCETKA...
SLIKE CE POKAZATI STA SAM RADIO, GADNO JE IZGLEDALO I DA BILO JE DVA LEGLA MRAVI U DUPLOM DNU KOJE JE SAM TREBALO BITI DUPLO;

ovo je bilo novo zrcalo a sad ide nova ukručenja dna posto u izvornom ima sam dva od po metar i to radeni kao tubusi na kartonskoj podlozi,
kad kobilica koja je od jelovine strune oni pucaju i dobijate izvijanje camca, e sad je napravljeno s plasticnim cijevima alktena
koja su tri puta utvrđena s matom i smolom, kobilica je nova i od jasena ovaj puta uvaljena u mjesto i uplastificirana poslje predena opet s matom i smolom, zatim kad sve to napravljeno onda se mjenja zrcalo a zatim se vraća gornji sloj poda s ljepljenjem na cijevi i kobilicu ...

e sad je trebao i ucvrstiti gornji dio i napraviti učvršćenja koja ce mi pomoći nositi suncaliste koje sam zamislio,a i spremista takođe,
to nisam slikao ali se zna da sjedala pucaju tak da sam na isti nacin kao i dno i to rijesio

poslje sam to sve pospajao i pripremio za početak pripreme za farbanja, to nazalost nemam slikano
priprema za farbanje je klasika i ima dobro objasnjeno od marka tak da neću pisati sam cu staviti slikice poneku

ovo je ojačanje zrcala s vanjske strane normalnio uplastificirano

ove rukohvate i  bitvice je moj dizajn i izrada od jasena premazana s 5 slojeva laka za camce

i na kraju eto komplet camca s time da su u sjedalima bunkeri da gorivo i za ostale sitnice

Eto toliko od mene nadam se da vam se sviđa a ako ima pitanja sam naprijed

POZ s Drave

giganova:
Jos jednom pozdrav.Sve si lepo objasnio i odlicno odradjeno,preskocio si da pojasnis postupak spajanja gornjeg i donjeg dela,cime,kako,zasto?Sta je koristeno epoksi ili poliester smola?
Interesuje me koje si boje koristio,cene istih.

Kapetan:
svaka cast na trudu :) ali i rezultat je zavidan :)

zorter:
Sudeci po onome nako si uradio prvi camac, nimalo ne sumnjam da ce i ovaj biti uradjen veoma korektno. Vidi se da imas dara i nerava da radis detalje. Samo nemoj zaboraviti da slikas po etapama da vidimo kako si sta radio. Veliki pozzzzz :good: :good: :drinks: :drinks:

britva63:

eto propade mi kupovina camca nije cekala i podala ga, sad me ceka kemijanje s mojim elanom, htio bi ga na zimu povisiti i malo prepravljati palubu, eventualno produziti i na produzenje izbaciti Yamahu van sad trazim po netu neke ideje, ako ih neko ima dobro su dosle
I desava se nesto sto mi se nesviđa, a to je pojava osmoze, nemos vjerovati al čini se da je to osmoz, mjehurići velicine glave pribadace, poslikati cu pa da cujem vase misljenje forumasi
Nadam se nekoj konstruktivnoj pomoći u vidu prepravki elana jel ionako moram sanirati to sto mislim da je osmoza. Pa ba me bije maler,uh.

POZ s Drave :diablo: :diablo:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju