Nautika opšta... > Biblioteka
Prirucnik za Upravljaca Motornog Camca - UMC Prirrucnik
MiletaStamat:
To ne lezi vraže me je i nateralo da nabavim ovaj priručnik, takodje imam i odštampanu i ukoričenu Uredbu o uslovima za plovidbu i pravilima plovidbe na unutrašnjim vodama.(Sl glasnik RS, BR.96-2014) Pa sad neka proveravaju kad hoće i šta hoće, a i ja s vremena na vreme volim da utvrdim znanje, ništa me ne košta a može da pomogne.
LSI:
--- Citat: Terca 24, 10, 2017, 16:12:48 posle podne ---
--- Citat: LSI 19, 10, 2017, 21:28:43 posle podne ---
Правилници који се налазе у тој подгрупи намењени су професионалним морнарима, управљачима бродова - путничких и трговачких.
--- Kraj citata ---
Ako zanemarimo šta je dovoljno za polaganje u Srbiji, prethodna tvrdnja zapravo i nije baš tačna, to bi bilo kao kad bi Zakon o drumskom saobraćaju bio namenjen kamiondžijama.
...
--- Kraj citata ---
Слажем се са Терцом - написана реченица није сасвим тачна. Требало је да гласи:
Правилници који се налазе у тој подгрупи намењени су првенствено професионалним морнарима, управљачима бродова - путничких и трговачких.
Нисам рекао да у тим документима нема ништа за нас аматере, међутим, ипак су првенствно намењене професионалцима. А ми, аматери, рекреативци, испит ћемо положити и ако прочитамо само скрипту или књигу коју је Милета купио.
А све остало, не може да смета али није неопходно. Ко има времена и ко жели да се боље упозна са читавом том материјом - нико му не брани.
iggi:
Jedno pitanje, :Sta mi smemo da vozimo sa tom dozvolom, tacnije sa cim smemo da upravljamo? Ja imam dozvolu ali gde je magicna granica sto se tice gabarita plovila.
MiletaStamat:
Član 5
Čamcem za sopstvene potrebe dužine do sedam metara i snage pogonskog uređaja do 15 kilovata (u daljem tekstu: kW) može da upravlja lice koje je steklo dozvolu za upravljača čamcem kategorije A.
Čamcem za sopstvene potrebe dužine od sedam do 20 metara i snage pogonskog uređaja veće od 15 kW može da upravlja lice koje je steklo dozvolu za upravljača čamcem kategorije B.
Čamcem za privredne svrhe i javnim čamcem može da upravlja lice koje je steklo dozvolu za upravljača čamcem kategorije B.
Izuzetno od odredbe stava 3. ovog člana, čamcem za privredne svrhe koji se koristi za prevoz do 12 putnika može da upravlja lice koje je steklo posebnu osposobljenost u skladu sa propisom kojim se uređuju zvanja i uslovi za sticanje zvanja i ovlašćenja članova posade brodova trgovačke mornarice.
Gliserom može da upravlja lice koje je steklo dozvolu za upravljača čamcem kategorije B.
Skuterom može da upravlja lice koje je steklo dozvolu za upravljača čamcem kategorije B.
iggi:
eek E sad, jos kad bi znao kojoj kategoriji moja pripada, gde to pise?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju