Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Opet Gliseri Vs Deplasamnci pa malo i o sikljama i jedrilicama SPOJENO

<< < (11/36) > >>

HOGAR:
Sale,jesi naporan,alal vera.Jesi li nekad boravio na  gliseru od 7m  sha.Nadji mi bar jedan sa stajacom visinom u kabini,o WC-u da ne govorim.Gorance je njegovim camcem isao do Golupca,malo sporije nego ti,recimo.Lepo sam napisao da se radi o KOMFORU,i naveo Duletov gliser,kao primer.Camci o kojima ti pises su pomocni camci,u normalnom svetu,Sale,a ti bi da provedes 7dana,bez dopunjavanja zaliha.Moram i ja da te pitam,kao neko skoro sa foruma,koliko imas godina  sha ,mozda stvarno gubim vreme u raspravi sa tobom.Neces verovati,ali ima dosta ljudi sa vode,ovde,koji se ne boje talasa  sajkaca

HOGAR:
Sale,ako si nizi rastom,onda povlacim rec,tebi je komfor i na gliseru od 7m sajkaca

SALE NB:

--- Citat: HOGAR  30, 03, 2012, 08:46:49 pre podne ---Sale,jesi naporan,alal vera.Jesi li nekad boravio na  gliseru od 7m  sha.Nadji mi bar jedan sa stajacom visinom u kabini,o WC-u da ne govorim.Gorance je njegovim camcem isao do Golupca,malo sporije nego ti,recimo.Lepo sam napisao da se radi o KOMFORU,i naveo Duletov gliser,kao primer.Camci o kojima ti pises su pomocni camci,u normalnom svetu,Sale,a ti bi da provedes 7dana,bez dopunjavanja zaliha.Moram i ja da te pitam,kao neko skoro sa foruma,koliko imas godina  sha ,mozda stvarno gubim vreme u raspravi sa tobom.Neces verovati,ali ima dosta ljudi sa vode,ovde,koji se ne boje talasa  sajkaca

--- Kraj citata ---

Naporan sam, naporan, ali za tebe sam mala beba! tamburanje
Vidim da si ti glisere gledao samo na slikama, pa moram da te učim ispočetka! ajstajn Verovatno si nekad ušao u neki gliser sa onom niskom pramčanom kabinom, pa misliš da su svi takvi! Očigledno nikad nisi bio na gliseru kao što je Mishin Benetau Antares, koji ima stajaću visinu, WC, i sve druge komforne atribute kao mnogo veći metalni brodići. Nema veze, srećom tu je Pera sa svojim Yastogom, a Yastog je "objasnio" celokupnoj srpskoj "brodogradnji" kako se racionalno koristi prostor.
Letos sam plovio do Tikvare i nazad, ostali smo ukupno 6 dana, i to na čamcu od 5 metara. Ne razumem zašto bi to sa čamcem od 7 metara bio problem?!
Visok sam 1.84m, i sa uživanjem plovim i na gliseru od 5 metara!

mossi:
Gliseri, deplasmanci, jedrilice, šiklje.
Velika ili mala potrošnja, veliki ili mali budžet.

Bude li još iko spomenuo vredjanje inteligencije (npr SaleNB), kao i "Čini mi se da ti pišeš gluposti!"

Diskutaovati se može ali i ne mora.
Vredjati se NE SME!

Ja ću zaista tražiti da se takav član kao vrlo nepristojan i nedorastao polemičkom
diskutovanju na forumu moja ladja, odstrani sa istog BAN-om.

hi 56568

oblak:

--- Citat: Dule  30, 03, 2012, 09:01:37 pre podne ---Zasto je gliser ekonomicniji od plovila istih gabarita je vecno pitanje.
Mozda je odgovor u tome da deplasmanac uvek gura vodu i uvek ima veliki otpor. Kod broda ne vazi ono pravilo koje vazi kod kola da kada postignes brzinu ne treba puno snage za odrzavanje iste.

--- Kraj citata ---

Dule, ne zaboravi,  deplasmanci imaju veliku istisninu...sto im "skida" na kilazi prilicno ( smislio Arhimed) pa ih male snage guraju kao da su daleko manji i laksi camci....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju