Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Opet Gliseri Vs Deplasamnci pa malo i o sikljama i jedrilicama SPOJENO

<< < (9/36) > >>

Misha D:
""Stvar je jednostavna, mi (gliseraši) žrtvujemo komfor i prostor zarad brzine i bezbednosti, vi žrtvujete brzinu i sigurnost zarad komfora i uštede "".

Ovo je najkraci opis onih koji uzivaju u komforu u prirodi i dok plove i onih drugih koji glisirajuci, napetih zivaca i cula da ne zakace usput neki panj ili sprud-naper, uzivaju u cestoj promeni mesta boravka. Sa godinama vecina gliserasa prelazi u komforniju kategoriju nauticara, deplasmance. 114
Neki znaju da sam i ja prosao takvim redosledom, pa imam dovoljno iskustva i zadovoljstva da ostanem u sporoplovecem plovilu. kgk

IKA:
Miša je jedan od kompetetnijih da daje ocene,upravo iz razloga što je prošao obe faze.
Treba probati i provesti sezonu u obe varijante pa tada davati sud , o prednostima i manama jednog ili drugog načina plovidbe.
I pored toga svako će imati svoj sud i odabraće ono koje mu više odgovara.Ja sebe nemogu da zamislim u 4m2 slobodnog prostora,pa bio to i ferari na vodi.
A potrošnja...pa kome smeta nek se bavi biciklizmom

SALE NB:
Miša je prošao i jedno i drugo, mada, da sada kreće ispočetka, verujem da bi odabrao drugi gliser, ili barem drugu verziju Benetaua.
Upravljati iz kabine na +40 je muka! Pogotovo kad se plovi polako.
A sada, Miša se ničeg ne odriče, njegov sadašnji deplasmanac ima malkice više od 10ks, ne čuje se,ne dimi, ne vibrira i postiže značajno više od 10Km/h, kada zatreba!

Što se mene tiče, ja sam otkrio šta zapravo želim. A to je max. 20 litara na sat. To je maksimum koji želim i koji sam u mogućnosti da finansiram. To je svakako gliser, veličine kao Perin Yastog, sa modernim motorom 70 - 100ks. U stvari, meni treba Yastog, samo.... kriza! :-(
To je ono što i sada posedujem, samo mi je čamac malo premalen, a motor malo previše troši, ali sa godinama će se valjda uštedeti i za noviji motor i za malo komforniji čamac.

STG:

--- Citat: SALE NB  29, 03, 2012, 18:17:01 posle podne ---Miša je prošao i jedno i drugo, mada, da sada kreće ispočetka, verujem da bi odabrao drugi gliser, ili barem drugu verziju Benetaua.
Upravljati iz kabine na +40 je muka! Pogotovo kad se plovi polako.
A sada, Miša se ničeg ne odriče, njegov sadašnji deplasmanac ima malkice više od 10ks, ne čuje se,ne dimi, ne vibrira i postiže značajno više od 10Km/h, kada zatreba!

Što se mene tiče, ja sam otkrio šta zapravo želim. A to je max. 20 litara na sat. To je maksimum koji želim i koji sam u mogućnosti da finansiram. To je svakako gliser, veličine kao Perin Yastog, sa modernim motorom 70 - 100ks. U stvari, meni treba Yastog, samo.... kriza! :-(
To je ono što i sada posedujem, samo mi je čamac malo premalen, a motor malo previše troši, ali sa godinama će se valjda uštedeti i za noviji motor i za malo komforniji čamac.

--- Kraj citata ---
Mozda bude neka Yastog akcija...  kgk

HOGAR:
Ja sa glisera predjoh na polu-deplasmanac,upravo iz istih razloga koje navede Misha.Recimo,dosadilo mi da na pecanju pazim kako se krecem,da ne ljuljam,a sa 15-17kmh brzine sam potpuno zadovoljan.Mesate babe i zabe.Postoje gliseri od 3,5 do 7-8m sa malim komforom,gde spada i Sale,i gliseri,kakav je Duletov,sa punim komforom.Ovi mali,gde sam i ja spadao,su za dnevne izlete i malo je smesno,bar meni,glisirati malim gliserom do D.Milanovca i nazad.U cemu je uzivanje ako moras da se vratis za dana sha.Postoji,brate,prikolica,pa ga vuci do D.Milanovca,do mora,recimo,pa se tamo svrckaj.Ovo,oko bezbednosti,sto kaze Sale,pa stvarno je smesno ha.Porediti Apicevo,ili neko drugo metalno korito,sa glisercicem od 5-5,m,i pri tome pricati kako ovaj metalni ugrozava familiju,aman bre.Sale.ocito si imao srece sto do sada nisi lupio neki panj,onda ne bi pisao ovakve gluposti,bar se nadam lol.Ja sam lupio,pa znam slucajno o cemu pricam.Sto se brzine tice,neko hoce,neko nece,a neko hoce,al nema sa cim  lol,tako da ova diskusija postade nepotrebna.P.S.A Slovencu ste odgovorili i vise nego sto mu je trebalo,sad tek ne zna nista ha

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju