Nautika opšta... > Iskustva sa vode
Opet Gliseri Vs Deplasamnci pa malo i o sikljama i jedrilicama SPOJENO
Kapetan:
i ajde vise nemojte coveku po temu opet moram prebacujem u kafanu ...
SALE NB:
Iko, upoznah čari deplasmanske plovidbe i u mom gliseru. Letos smo se spustili od Tikvare do Banovaca (100km) sa 7 litara goriva. Jasno, koristili smo samo malu Hondu. Probali smo, super je, ali to ponoviti i uzvodno, mora čovek da bude mazohista.
Iskreno, stalno se negde premišljam da napravim brodić kod Zokija, dobijem prostor, "komfor" itd.
Da li to radim zato što je takav brodić dobar?! Jasno da ne - samo zato što je jeftin.
Jedno je slobodno ploviti kud i kad ti je volja, a drugo je provlačiti se na 5 metara od obale, da bi postigao celih 6-7km/h uzvodno!
Na bučnom, večito zauljenom DMB-u je uzaludno tražiti dobre strane. Ako je to dobar motor- onda je Jugo dobar auto.
Vrhunac svega je od toga praviti vrlinu!
SALE NB:
--- Citat: zoki novus 29, 03, 2012, 00:00:03 pre podne ---Ne postoji gliser od 3tone koji trosi 1l na sat sale ti to vrlo dobro znas neznam zasto se pravis blesav kad nisi administrator ha
A kod mene u daciji cudan motor skoro pa talijanski...
--- Kraj citata ---
Stavi mu dovoljno mali motor, pa će trošiti i manje! 25648
Nije valjda da teraš šestaka! Pa kako sad! A potrošnja? Registracija? Turi ti njemu DMB pod haubu- to ti je najbolje! ffff
IKA:
Kada si svestan mogućnosti svog plovila onda si spreman da uživaš i u tih 6-7 km uzvodno.To smeta i mučenje je samo onima koji uživaju u brzini.Pri tom ako si uživao u toj brzini nizvodno zašto bi ti ta brzina bila mučenje uzvodno.Ja pravim razliku u uživam u plovidbi, i uživam u brzini.Mator sam pa više ne uživam u brzini ( osim kad je sex u pitanju)
SALE NB:
Ja uživam u plovidbi. Ako plovidba počne da liči na stajanje u mestu, onda to baš i nije plovidba. Više liči na sidrenje- sa lošim sidrom! ha
Uživanje u sporoj plovidbi je meni moguće samo ako imam mogućnost da uvek i u svakom trenutku mogu ubrzati.
Svakako, možda ću sa dolaskom u penzionerske dane, i ja zameniti brzinu, lepotu i stil za masu, prostor i Mercedesa, ali još nisam toliko mator! ha kgk
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju