Nautika opšta... > Iskustva sa vode

Opet Gliseri Vs Deplasamnci pa malo i o sikljama i jedrilicama SPOJENO

<< < (28/36) > >>

Kapetan:
ne ulazim u pricu plutajucih kocki ... vec o pravim deplasmancima ... a ako idemo na pricu agregat/elektro gde je crta izplativosti ? duzina trupa ? tonaza? vidis to je sasvim zanimjiva tema sad cu da je otvorim valjda ce neko znati ...

espresso:

--- Citat: Kapetan  03, 04, 2012, 17:14:53 posle podne ---ne ulazim u pricu plutajucih kocki ... vec o pravim deplasmancima ... a ako idemo na pricu agregat/elektro gde je crta izplativosti ? duzina trupa ? tonaza? vidis to je sasvim zanimjiva tema sad cu da je otvorim valjda ce neko znati ...

--- Kraj citata ---
slusao sam dosta i citao o tome na kursu za zapovednika jahte do 100BT. ima jedno pitanje iz te oblasti na samom ispitu.
veoma slozena oblast i jednostavno nije za poredjenje.

zoki novus:
Dule ti deplasmaci stigose gde god ima iole vode!
A gliseri iako manje trose retko mogu de se vide izvan trougla male vode-lido-medjica...(cast retkim izuzecima)
Trebalo bi im vec objasniti da Bermudski trougao nije u srbiji ...
Ja nevidim nista interesantno u tome da se sjurim do Golupca za 4sata i onda tamo blejim deset dana...
Ako mi je vec do toga odem kolima za 90min za razliku u gorivu se smestim u hotel i blejim sa terase....

Pingvin44:
Kako se samo ne umorite...

Kapetan:

--- Citat: Pingvin44  04, 04, 2012, 12:31:42 posle podne ---Kako se samo ne umorite...

--- Kraj citata ---

u dve i po teme se vodi slicna raspraca pa sada vidi ....

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju