E, ovako treba... > Brodogradnja
Nudim nacrt za Tug boat- Herkuleta
broker975fx:
Za remorker je od ključnog značaja da bude težak a usput ko je još video tug boat od plastike - inače baš lep brodić nema šta
srsa:
Ико, управо на то сам и мислио. Тежином се добија и већи газ, мења се и управљивост. Више ће "гурати" воду. Требаће знатно јачи мотор.......
IKA:
--- Citat: srsa 24, 03, 2012, 18:58:08 posle podne ---Ико, управо на то сам и мислио. Тежином се добија и већи газ, мења се и управљивост. Више ће "гурати" воду. Требаће знатно јачи мотор.......
--- Kraj citata ---
E sad na scenu stupa matematika.Ko je voljan može da računa.ali predpostavka da se težina poveća za 1t nemenja vodenu liniju za više od 5- 6cm, te dolazim do zaključka da se nemenja ni nešto drastično niti upravljivost,niti će gurati nešto značajno više vode.Promena težine je bitna za glisere i glisersku plovidbu.Za deplasmansku plovidbu , za koju sam ja zainteresovan , ta promena ne utiče baš toliko da bi se brinuli o tome.
poljo:
Iko nikakav problem nije da podjelim sa tobom ovo sto imam ili kad Vlajko digitalizuje ,zavisno kako ti vise odgovara . Uslugu za uzvrat cu da trazim poslije , hahahahahahah, lako ce mo ffff.
zoki novus:
Koje su dimenzije tog tugomira?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju