E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Radio komunikacija na vodi

<< < (3/3)

Savska meduza:
Naravno ,ali u koju stranu :) Imao sam jednom (bliski) susret na Savi , crkne mi penta  na pola Save nece u brzinu i bog , a Dubrovnik ide pun gas nizvodno , a ja ni pomocnog motora , ni vesla ( tek sam pazario brodic , falilo je puno toga ) ... Nekako sam uspio da ubacim u brzinu na jedvite jade ,pa sam se dovukao do obale !!!

Kapetan:

--- Citat: Terca  11, 02, 2012, 21:12:49 posle podne ---- za društvenu komunikaciju (ali ne za bilo koje stanice) su predviđeni kanali 72 i 77.
U praksi, 88. (157425 kHz) kanal se za to koristi lokalno u Beogradu i može opisati kao "naša posla". On je po propisima namenjen za "specijalne događaje na privremenoj osnovi uz obaveznu saglasnost nadležnih organa". Umesto toga, razmenjuju recepti, viče se i psuje, i ljudi ne vode računa o tome da možda ometaju radio službu predviđenu na tom opsegu.

--- Kraj citata ---

Samo da potvrdim ovo sto je Terca rekao, 88 kanal smo dogovorno proglasili za kanal gde se svi nalazim , ovo "radio službu predviđenu na tom opsegu" se nikad nije culo na tom kanalu jer kao i mnoge druge stvari drzava definise sve sto moze, popuni sva mesta za sebe i onda to niko nikad ne iskoristi ...

Terca:
Napraviio sam grešku u gornjem tekstu, nije RRA, nego RATEL, to sam sad i izmenio gore.

Elem:  http://www.ratel.rs/upload/documents/Regulativa/Pravilnici/Radiokomunikacije/Pravilnika%20o%20stanicama%20na%20avionima,lokomotivama%20i%20brodovima.pdf

Član 10, Tabela 4, treći red odozdo, (na 9.strani) 157,425 MHz, tj 88. kanal.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju