E, ovako treba... > Planovi za plovila

ECOnomy power catamaran

<< < (12/13) > >>

Kapetan:

--- Citat: oblak  05, 02, 2012, 22:17:32 posle podne ---190 visina....ne morash nositi shtikle bar na camcu..

--- Kraj citata ---

bez stikli 196 pa sad vidi ...

Zoran:
            Potrebna visina  u brodskoj kabini se meri na sada vec izmenjeni nacin. Buduci vlasnik stane potpuno uspravno,uzme flasu piva
(1/2l) i nategne.Majstor uzme meru od gornjeg ruba flase do patosa.Na to doda jos 5cm,zbog radi vece kolicine ispijenog istog i manje
koordinacije pokreta.Ranije se koristio balon vina ili ruma u zavisnosti ko sta preferira.
            Jedino za mene i jos po neke je bolje flasa Vinjaka,ostalo ostaje isto. k5

oblak:

--- Citat: zoran  06, 02, 2012, 13:04:23 posle podne ---            Potrebna visina  u brodskoj kabini se meri na sada vec izmenjeni nacin. Buduci vlasnik stane potpuno uspravno,uzme flasu piva
(1/2l) i nategne.Majstor uzme meru od gornjeg ruba flase do patosa.Na to doda jos 5cm,zbog radi vece kolicine ispijenog istog i manje
koordinacije pokreta.Ranije se koristio balon vina ili ruma u zavisnosti ko sta preferira.
            Jedino za mene i jos po neke je bolje flasa Vinjaka,ostalo ostaje isto. k5

--- Kraj citata ---

Xexexexe, sjebaste mi interesantnu temu skroz :)

BORA-D.T.D.:

--- Citat: Ignjat  05, 02, 2012, 21:06:41 posle podne ---Evo preliminarnih rendera kao sto sam i obecao. Nije jos sve gotovo ali vidi se osnovna silueta.
Ono sto se ne vidi na projektu, a neko je spomenuo, apsolutno nigde ne postoji stajaca visina, visina coveka od 185cm.
Visina kabine je 115cm. Sve u svemu, interesantne linije, zanimljiv dizajn i uz neke izmene moze se dobiti sasvim OK camac.

--- Kraj citata ---
Ovo je originalni tekst četvrtog pasusa na prvoj strani, kada se otvori
 http://ikarus342000.com/ECO75page.htm

The inside lay out with the enclosed bath room speaks for it self. In hulls have standing height. The height on the bridge deck saloon is  1,20m. Enough for comfortable seating on the settee.

Rečenica ,,In hulls have standing height” u prevodu znači ,,Trupovi imaju stajaću visinu”
Ako je projektant objavio netačnu informaciu ili je prevod netačan onda je Ignjat u pravu.

Ignjat:
Na osnovu dimenzija u preseku koji su dali u PDF fajl-u, stoji da je visina kabine 1145, a maksimalna visina po njihovom planu je 1557 i to u jednom delu prostorije br.5. konkretno to je medjuprostor kod ulaska u WC. E sad, ako je 1557/+-10mm stajaca visina, onda sam ja Napoleon.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju