E, ovako treba... > Planovi za plovila
ECOnomy power catamaran
BORA-D.T.D.:
--- Citat: Kapetan 01, 02, 2012, 17:47:09 posle podne ---boro ovo je jako interesantno ... generalno sumljam u brzinu ali ostalo izgleda izvodljivo ...
da li mozes da nam kazes koje su merke za sedenje u ovoj prednjoj kabini , i naravno koliko bi u tvojoj izvedbi kostalo ono sto se kaze "zastakljen ofarban"...
--- Kraj citata ---
Pošto još uvek nemam projekat, predpostavljam da širina prednje klupe iznosi oko 2,5m.
Zeleo sam da naručim Study plan(12,0$) ali link nije dostupan pa sam zatražio objašnjenje e-mail porukom. Odgovor nisam dobio a ,,contact" je postao nedostupan. Ako budem kupovao plan(290) moraću to učiniti sa neke adrese u inostranstvu jer ne može da se selektuje Serbia.
Što se tiče zastakljivanja akrilnim staklom(pleksiglas, klirit) cena materijala je za 2,0m2 x 9eur/m2 = 18eur.
Bojenje i lakiranje plovila je najnezahvalnije za kalkulacije ovog tipa jer postoji širok dijapazon proizvoda i cena. Ako je površina oko 100m2, treba oko 8kg boje (laka)za jedan premaz. Sa poliuretansim premazima čija je cena oko 22eur/kg to iznosi 8kg x 22eur/kg = 176eur. Moguće su jeftinije kao i skuplje varijante bojenja.
Cena izrade za manji model je 600eur a za veći 800eur. Naravno, ja bih nabavio projekat o svom trošku.
Zoran Marinković:
hi
Koje su šanse da se bočno postavi koje prozorče, da ne izgleda kao bunker.
Pitanje za Boru : koje su šanse da se gornji deo uradi nešto drugačije, a da donji deo (plovci) zadrže projektovanu geometriju.
p.s.
Rado ću učestvovati u nabavci projekta bez obzira da li ću ja lično raditi po njemu ili ne. Naravno ako se pokaže da ima zainteresovanih
za izradu.
drazeta:
1. oblak
2. drazeta
3. poljo
4. kapetan
5. ...
Ima li jos neko?Zamrla nam tema
Ignjat:
Evo preliminarnih rendera kao sto sam i obecao. Nije jos sve gotovo ali vidi se osnovna silueta.
Ono sto se ne vidi na projektu, a neko je spomenuo, apsolutno nigde ne postoji stajaca visina, visina coveka od 185cm.
Visina kabine je 115cm. Sve u svemu, interesantne linije, zanimljiv dizajn i uz neke izmene moze se dobiti sasvim OK camac.
poljo:
Stvarno je ....lijep ko' japaner.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju