NAUTIČKI E-SHOP > SVB.de i Segelladen.de

SVB.DE Narucivanje iz inostranstva

<< < (7/17) > >>

LSI:

--- Citat: LSI  24, 02, 2012, 17:49:30 posle podne ---
--- Citat: Kapetan  24, 02, 2012, 17:40:33 posle podne ---
LSI ja napisah da preporucujem da se naruci preko 200 evra bas zbog tih 30 evra postarine , da su uzeo recimo automatski prsluk uz to ne bi ti skocila cena postarine veruj mi...

--- Kraj citata ---

Ma, ne sumnjam ja ali kad pomislim koliko mi para još treba da završim čamac - prsluk još nije na redu, pa da je stoput automatski... a ova jednoručna komanda je čisto moj ćef. Nešto za moju dušu (dok mi je žena ne uzme).

--- Kraj citata ---

Kao što znate, poručio sam jednoručnu komandu.
Vrlo brzo sam dobio odgovor i potvrdu porudžbine i posle nekoliko dana moja kreditna kartica je zadužena za dogovoreni iznos i dobio sam broj pošiljke koja je upućena preko DHL-a.

Kako paket nisam dobio ni posle deset dana, obratio sam se firmi i oni su me izvestili da je DHL negde zaturio pošiljku.
Da ja ne bih čekao, oni su odlučili da mi novac vrate na račun, a istovremeno su mi pripremili novu pošiljku.

I tu je sad ono što hoću da vam ispričam.

Pre deset dana, dok sam bio u banji, pozvali su me iz banke da me izveste da će mi blokirati sve kartice jer je neko upao u bazu podataka OMV-a i veliki broj kartica je kompromitovan.
Kartice su mi poništene i u roku od sedam dana dobio sam novu (drugu još uvek čekam).

I sad nastaje problem.
Nemci imaju kod sebe broj stare kartice koji više nije važeći i ne mogu da izvrše povraćaj.
Da bi izvršili povraćaj moram da im dam broj nove kartice, koju će nakon što mi vrate prvu uplatu, ponovo zadužiti za isti iznos!

Glupi internet sistem prodaje - ne dozvoljava da zadrže novac i da naprave novu pošiljku.
Kažu morali bi da sačekaju da im DHL pronadje zagubljeni paket, pa tek kada ga dobiju natrag mogli bi ponovo da organizuju isporuku. Ovako je brže. Jedino što mi se ne dopada ideja o tome da nekom izdiktiram broj kartice...

Da li je još neko imao slično iskustvo?

ПЕЦОВ:
meni se dogodilo da je paket vracen posiljaocu zbog nepoznate adrese,iako na istoj zivim i uredno sam dobijao posiljke pre toga.nakon prepiske,paket je ponovo poslat,s tim sto je drugi put stigao.nisu mi vrsili povracaj,niti je bilo druge uplate.mozda u tvom slucaju da obavis novu kupovinu novom karticom?da li bi oni tako imali potrebni br kartice na koji bi izvrcili povracaj novca?
    25648  dun

LSI:

--- Citat: ПЕЦОВ  21, 03, 2012, 16:01:28 posle podne ---meni se dogodilo da je paket vracen posiljaocu zbog nepoznate adrese,iako na istoj zivim i uredno sam dobijao posiljke pre toga.nakon prepiske,paket je ponovo poslat,s tim sto je drugi put stigao.nisu mi vrsili povracaj,niti je bilo druge uplate.mozda u tvom slucaju da obavis novu kupovinu novom karticom?da li bi oni tako imali potrebni br kartice na koji bi izvrcili povracaj novca?
    25648  dun

--- Kraj citata ---

Ne znam ali mi se ne dopada. Tražili su mi i onaj trocifreni broj koji se ukucava kod plaćanja!
Mislim da sam napravio veliku glupost i da ću sada morati o svom trošku da zamenim karticu da bih mirno spavao.

Što je najgore, nakon razgovora sa Švabama, javili su mi iz banke da je moguće da izvrše povraćaj novca na broj kartice koja je stornirana!

Naravoučenije za sve ostale:

Ako vam banka stornira karticu, novac koji neko želi da vam vrati može da ide na stari broj.
Broj nove kartice nemojte davati, a pogotovo ne otkrivajte kontrolni broj.
Ja sam napravio glupost - nemojte i vi.

Srećom na toj kartici nema više mnogo para koje bi neko mogao da mi pokupi ali sve jedno. Bolje je da sami trošimo svoje pare nego da nam ih mangupi skidaju...

Kapetan:
LSI ako pridjes mnogo televizoru upasces u njega i rastrgnuce te mali ljudi koji su prekvalifikovani iz radija ...

sta je bre vama ceo svet radi sa kreditnim karticama, u normalnim zemljama ogroman procenat transakcija se vrsi preko online placanja... postoji nesto sto se zove HTTPS i slobodno ukucajte broj vase kartice kada vidite da je sajt sa tom oznakom u imenu polja, a SVB jeste sa tom oznakom ... ...

ovo nema veze sa SVB-om , DHL-om ili necim trecim

iz nemacke stize za oko 2 nedelje ne za 10 dana kako ti rece... ujedno imas i TRACKING number i pratis gde ti je posiljka ... ili zovi postu 11003 i raspitaj se po tracking broju...

to sam OMW pumpama se desilo jos pre nove godine znaci da te banka laze za medalju, a to opet nije problem ni SVB-a ni DHL-a niti bilo cega ... posalji mi tracking number i nacicemo paket za dve sekunde...

http://www.naslovi.net/2011-12-16/rts/blokada-kartica/3036336

Kapetan:

--- Citat: LSI  21, 03, 2012, 16:10:02 posle podne ---Ako vam banka stornira karticu, novac koji neko želi da vam vrati može da ide na stari broj.
Broj nove kartice nemojte davati, a pogotovo ne otkrivajte kontrolni broj.
Ja sam napravio glupost - nemojte i vi.

--- Kraj citata ---
1  samo u okviru dinarskog placanja to jest srbije , za inostranstvo to ne vazi .... postoji dinarski i postoji devizni racun...
2 ti brojevi na karticama su napravljeni da ih samo vi znate i da ih nikom nikada ne kazete ni po cenu zivota , to je mala slatka tajna izmedju vas i banke...

dobro bre lsi ja sam mislio da ste vi otvoreni prema novim tehnologijama a ne ko deda djura sa sar planine ... pa ako ceo svet ukucava te brojeve na internetu zar zaista mislite da su to tajni podaci??? svaki put kada date karticu nesto da platite ti brojevi su dostupni svim kasirkama ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju