E, ovako treba... > Tehnike i saveti...
Anode
HOGAR:
Hvala Marke thumbup
marke:
Nisam spominjao elektrolitsku korziju ali nazalost neznanje je uzrok da se brka elektrolit ili sredina u koju je potopljen camac i elektrolitska korozija. Naravno cim se barata sa nepoznatim pojmovima ne razume se sustina i brkaju se stvari. Kod GALVANSKE korozije dva razlicita materijala su uronjena u ELEKTROLIT KAO STO I PISE U CLANKU KOJI JE DULE PRILOZIO da potvrdi ono sto sam napisao. Takodje U CLANKU pise da je: Galvanska korozija elektrohemijski proces koji nastaje kad su dva ili vise razlicitih metala ili legura medjusobno povezani i okruzeni ELEKTROLITOM. To je proces u kome su za delovanje korozije presudni vlastiti galvanski naponi razlicitih materijala koji sudeluju u procesu. Od nje se mozemo zastititi sustavom UZEMLJENJA I POSTAVLJANJEM ZRTVENIH ELEKTRODA KOJE MORAJU BITI RASPOREDJENE PO BRODU. SVI METALNI DELOVI MORAJU BITI POVEZANI S ANODAMA PREKO SUSTAVA UZEMLJENJA NA BRODU OBICNO JE TO VEZA PREKO PRIKLJUCKA UZEMLJENJA NA BLOKU MOTORA> . Eto lepo pise pa vi citajte....
deda:
Sta dobijes kada sastavis Marketa i Duleta?
Zucnu raspravu na nivou!! 55555
marke:
Deda, Dule raspravlja sa clancima koje on sam postavi ja samo citiram ono sto on pronadje na netu. ja to znam i bez trazenja clanaka na netu.
114
marke:
Znam da postavljate clanke da me pobijete ali u njima pise ono sto pise a to je ono sto sam citirao.
Naravno da je lakse direktno spojiti anodu na lim ali ako je to neprakticno moze se spojiti anoda i provodnikom sa limom na camcu.
Na drvenim i plasticnim camcima se fitinzi povezuju za uzemljenje pa onda provodnikom na anodu ili anode koje se postave na korito. Tako ne mora svaki komad metala da ima svoju anodu.
Ja nisam nista kapetanu preporucio ali ako nema gde anodu da postavi s prednje strane moze da je spusti u vodu i poveze za masu broda i zastitice ga. Znaci moze i tako.
Nema politike u nauci samo procitajte clanak.
Problem je sto se tako okacen protektor koristi samo dok je brod na vezu da ne bi lupao i skakutao kao varalica dok brod plovi.
114
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju