E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Anode

<< < (8/17) > >>

kemppi:
@gorance
Ako ti je problem da transportujes camac,imam mali mobilan aparat za varenje aluminijuma,ali treba izvuci camac na suvo i monofazna struja,i naravno lepo vreme.Ako mozes dovezi camac kod mene da zavarimo za par minuta i nece nista da te kosta.

@Kapetane
To sa bakarnim zicama zaista ne razumem.

STG:
ako bih vadio camac onda bih smislio par manjih zahvata,pa nek kosta koliko treba!

Kapetan:

--- Citat: kemppi  12, 03, 2012, 17:08:45 posle podne ---@Kapetane
To sa bakarnim zicama zaista ne razumem.

--- Kraj citata ---

anoda mora biti u ELEKTRICNOM spoju sa koritom kako sam ja shvatio .... to se radi putem srafa ili varenja za korito ... ali preko bakarne zice je takodje u elektricnom spoju a nema varenja vec se samo "zalepi" na krmu ispod vodene linije i onda nema neke velike drame oko vadjenja camca ?

da li sam u pravu ili sam omasio negde u razmisljanju ?

marke:
Anoda se moze spojiti za lim camca bakarnom zicom ali izolovanom da ne bi ona korodirala u vodi. Svi delovi camca koji su galvanski spojeni sa anodom su zasticeni ali je zbog elektricnog otpora vode i lima bolje da ima vise anoda rasporedjenih po povrsini koju stiti.

Na vanbrodskom motoru su pojedini sklopovi galvanski spojeni malom sajlicom i ima samo jedna anoda blizu elise.
Ako se ne mogu spojiti onda je dobro da svaki deo ima svoju anodu.  114

Elektricni spoj bakarnom zicom ne menja nista na stvaranju el. potencijala na krajevima kola koje cine anoda i lim camca. Kolo se i tada zatvara kroz vodu i nastaje elektroliza izmedju anode i lima.

Kapetan:
znaci ako sam dobro shvatio moze camac-zica-anoda?

i ja sam pomislio da zbog galvanskih struja cela prica ima smisla , ali reko bolje da pitam ...

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju