E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Prepravke...
mossi:
Tip je rekao da se ne koristi Omov provodnik, a ne i da nije po Omovom zakonu o otporu u energetici.
Sve u svemu Tesla smislio i napravio. kgk sajkaca hi
A kako će sve to proći, videćemo, i njemu su spalili labaratoriju zato što je ugrozio nečiji profit. 56568
Ni crkva nije doveka mogla da tvrdi da je Zemlja ploča. thumbup
Ljuba:
Resenja postoje ali naravno, zbog mocne industrije profita ona nece biti tako skoro primenjena a na pojedincima je da tu i tamo iskacu sa svojim izumima...
Ovaj lik je bio i u RTS hronici, lepo se sve videlo i cini mi se da bi njegovo resenje mozda pomoglo kod generatora ili sl.
http://www.aleksinac.net/nauka/automobil-koji-ide-na-vodu.html
Mozda bi bilo interesantno kontkaktirati ga ispred naseg foruma, mozda bi mogao da pruzi neko resenje i za nas (motori ili generatori).
...i dalje toga ima jos samo treba istrazivati.
Pingvin44:
Cini mi se da je ova tema na ovom forumu prevazisla raspravu i primenu u nautici. I to odavno....
Kapetan:
--- Citat: mossi 11, 03, 2012, 16:20:18 posle podne ---Ni crkva nije doveka mogla da tvrdi da je Zemlja ploča. thumbup
--- Kraj citata ---
nego sta je ? eek
Pingvin44:
Na mojih 6 reci ti napravi reakciju od jedne slajfne.
Kakva sujeta?
Samo je tema odavno prestala da bude nauticka i presla u okvire fizike, elektrotehnike, hemije, molekularne fizike, fizicke hemije itd...
Nisam rekao nista sto svima ostalima nije jasno. I cemu tolika ogorcenost?
A tebi prilika za dobar posao i jos bolju zaradu. Usavrsi to do te mere da taj elektro motor mogu da uhvatim za rucku, skinem sa camca i ubacim u gepek. Struju da ponesem u kantici od ne vise od 10 kila ili jos bolje da ubodem kabl direkt u motor.
Nakon toga okaci ovde cenu i sposobnost toga pa cu da procenim dal mi se isplati to ili toliko omrazena cetvorka.
Ovako, ko babe kad posedaju ispred kuce u nekom vojvodjanskom selu pa se takmice koja zna vise traceva iz sela.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju