E, ovako treba... > Plovila
Narrowboat
IKA:
Kad kažem uzan mislim uzan u odnosu na svoju dužinu.A nebi se složio da su nestabilni.Nevidim nijedan razlog da takva korita budu nestabilna,štaviše uveren sam da su stabilniji od naših , čiji je odnos širine i dužine oko 1/3 do 1/4.
Verujem da su itekako za naše vode.Jedino što imaju malo drugačiji vizuelni doživljaj ali su u klasičnom smislu kuće na vodi.
Videh na jednom da je VC urađen u klasičnoj keramici, i odmah mi pade na pamet da to uradim i kod sebe na brodu. :dance:
A o šporetima na drva da i nepričam :heat:
Arsa:
Ova tema me je asocirala na jednu drugu situaciju.
Počeo sam da zamišljam slične brodove na vojvođanskim kanalima koji bi bili sređeni i održavani.
Pa mi se onda javi slika Velike Morave i drugih naših zaboravljenih reka sa sličnim potencijalom. Verujem da bi izgradnjom infrastrukture koja ne treba biti megalomanska, privukli i vlasnike takvih plovila u Srbiju. Ne mora da ostavljaju mnogo para, ali od njih sigurno i mi možemo mnogo naučiti.
Čak i od same pomisli na tako nešto ja se lepše osećam. Kada zamislim sebe kako plovim tim vodama, još lepše. A kad zaplovim ... :slow_en: :good: :drinks:
budens72:
Prvo bismo trebali imati državu koja želi razvoj nautike... ova ovakva, kakva je sad, sve čini da nautika izumre totalno....
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju