E, ovako treba... > Tomos
Za koje pare moze da se nadje tomos 4
Zoran T:
sha ovo je za kolekcionare ili neku vitrinu u muzeju sajkaca
zoki novus:
Tomos je odlican stari motor i jedini koji na vodi mozes da popravis sam. Masa ribara ga i dan danas koristi. Ne vrujem da nemaju da kup
e neku krsinu od Johnsona
Drivee:
--- Citat: Bakara 01, 09, 2015, 11:47:58 pre podne ---Johnson 4 trosi toliko?
--- Kraj citata ---
Drugar ga je skinuo i stavio u podrum. meni ga je nudio za free, kada sam cuo da voli da trosi odustao sam.. to su njegova zapazanja. Ja kada sam imao Tomos 4 nosio sam svaki put na pecanje 3l benzina i uvek se potrosi, sa tim dzonsonom bi nosio bar 5l. A to je danas 700 dinara+100 din za ulje. Ukupno 800 din samo za camac...da je to retko pa hajde, ali 3-4 puta nedeljno...
budens72:
Tomos je veći potrošač.... ima 3 ks i troši 1.7 l na sat... Johnson troši pola litre po konju.... naravno pričamo o vožnji pod punim gasom... i za Johnsone od oko 80-te god na ovamo...oni stariji troše i po 6dl po konju.... ali su po meni Johnson motori veoma pouzdani...imao sam ih 5-6 do sada od 6-25 ks i nikada ni jedan štucnuo nije.... T4 sam imao 7-8 komada i samo su dva bila besprekorna...ostali malo,malo pa nešto zeza...
generalno; svi polovni motori su "mačka u džaku" što bi rekli kako ti zapadne... jbga
dragand:
Slažem se sa kolegom budens 72. Tačno je tako kada je potrošnja u pitanju jonson - Tomos 4. Tih 1.7 lit po satu sa tomosom je samo privid kada se sve uzme u obzir. Brzina stizanja na odredište, sigurnost većeg i jačeg motora kada je nemina voda, košava. itd Skoro smo kolega sa foruma ZoranT i ja probavali njegov čamac sa četvorkom, na Dunavu, a talasi su baš bili veliki i neprijatni. Jedva smo izvlačili čamac iz talasa a imali smo osećaj da nas neko vuče unazad. Mislim da je i ta sigurnost a na uštrb litar dva goriva veoma važna. Do sada sam imao uglavnom starije Johnson i evinrude moore i ja sam zadovoljan.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju