E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Brodski lim- za i protiv
marke:
--- Citat: kemppi 29, 12, 2011, 13:37:55 posle podne ---Imaju tezu pobudu od rutilnih ali i cvrsci var,uglavnom zahtevaju jednosmernu struju indirektnog polariteta.
--- Kraj citata ---
Nisam ni znao za ovu podelu. Da li se "bazicnim" radi C-18 celik?
Zanima me sta znaci:" imaju tezu pobudu" dali je to veca struja?
Kakva je to struja "indirektnog polariteta" da li je obrnutog polariteta, (+ na masi) ili sta? :friends:
Kapetan:
--- Citat: kemppi 31, 12, 2011, 18:43:31 posle podne ---Neznam tacnu cenu,ima kod Buse u Tehnonautici. :lula:
--- Kraj citata ---
bogami nema, sad sam se cuo sa njim i kaze nikad nije ni imao ...
stvlada:
Nisam ni znao za ovu podelu. Da li se "bazicnim" radi C-18 celik?
Zanima me sta znaci:" imaju tezu pobudu" dali je to veca struja?
Kakva je to struja "indirektnog polariteta" da li je obrnutog polariteta, (+ na masi) ili sta? :friends:
[/quote]
-C-18? nedostaju ti jos dva broja tipa C-1856 bazicnih elektroda mnogo vrsta,tako da za svaku vrstu celika postoji tip elektrode
-teza pobuda znaci da se mnogo teze uspostavlja luk mnogo vise se "lepe"od rutilnih,ali prilikom zavarivanja mnogo lakse dolazi do isplivavanja sljake na povrsinu zavara
-u zavisnosti od namene elektrode menja se i polaritet zavarivanja(za sivi liv ili gus se uglavnom koristi - pol)
-i najvaznije ,sa obicnim aparatom za zavarivanje (trafoom) ne mozete zavarivati bazicnim elektrodama,moze samo invertor ili rotacioni aparat.
marke:
Hvala, to me interesovalo... znaci jednosmerna struja obrnuti polaritet za ravnomerni luk. Veca struja znaci i veca temperatura vara i bolji spoj zar ne.
:drinks:
srsa:
А Ико, која је разлика између тог твог "трговачког" и "бродског" лима? Ти раније рече у неком од постова, да може да се купи и бродски лим и да му је цена нешто мало већа од обичног лима.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju