E, ovako treba... > Elektronika

Objedinjavanje elektronike

(1/4) > >>

poljo:
Vjerovatno nisam bas pogodio mjesto za ovu temu ali sam siguran da neki od admina zna gdje joj je mjesto .
Dakle , poslije vanjske obnove brodica pocinju razmisljanja o unutrasnjosti . Jedan od elemenata je sila elektronike koja malo po malo postaje problem . TV, vremenska prognoza, GPS i navigacija, dubinomjer, DVD, muzika i jos ini uredjaji ...trosi se struja kao u prici . Da li je potrebno sve ovo , nemam pojma ali eto tu je . Sad pitanje . Da li neko ima ideju kako bi se ovo moglo malo sazeti u neki uredjaj i time smanjiti broj potrosaca. Mozda neki laptop sa nekim free programima pojedine elemente ovog sistema? Kako sve ovo i jos po nesto objediniti , uvezati ?  Ako Vam nije tesko da me postedite uredjaja koji su skuplji od broda ,bio bi zahvalan . Profi oprema od 5000 E i vise meni nije potrebna na rijeci koju i u ovim godinama mogu da preplivam .

Kapetan:
TV, vremenska prognoza, GPS i navigacija, dubinomjer, DVD, muzika i jos ini uredjaji ...

1 Uzmi Laptop sa tv karticom i punjacemna 12 V   (250 + 50 + 50 evra)
-DVD player (imas sve codece i mirna backa...)
-Vremensku prognozu
-TV program
-GPS
-Navigacija

2 AUTO CD radio sa USB ulazom i za DALJINCEM (80-150 evra)

e sad jedino fishfinder , proveri recimo sa Lowerance-om da li njihova sonda moze na laptop da se kaci , to bi bila idealna kombinacija , ukoliko ne onda uzmi Garmin FF140 ili ovaj nov koji ga je zamenio , zaboravio sam mu ime

sve ukupno oko 650 evra...

ali prva i osnovna stvar ! stavi na spisak sta sve uzimas i OBAVEZNO uradi projekat kablova na papiru , ako ovo ne uradis na pocetku posle 6-7 meseci ces sigurno uraditi nateran okolnostima i slicnim "nezgodama" sa kablovima ...

ujedno pri kupovini laptopa gledaj mu potrosnju obicno su izmedju 3 i 5 Ampera , manji modeli od 13 inca su idealni za brod potrosnja je oko 3 amepra jedina mana im je sto obicno nemaju integrisan DVD ali externi dvd kome ne treba naponski kabl je oko 30 evra ...

mossi:
Šta će mu stavka 2. kad na Latopu ima i CD i radio ako ugradi TV kartu?!
A ima i USB.

Treba mu Laptop+eksterni GPS prijemnik i Sonar .

zoki novus:
treba mu samo sonar!

broker975fx:

--- Citat: zoki novus  26, 11, 2011, 18:17:40 posle podne ---treba mu samo sonar!

--- Kraj citata ---

Treba mu Sonar i GPS prijemnik a Lap top već ima :)
Na Lap topu instaliraš gomilu zanimljivih besplatnih programčića za navigaciju i prognozu. Ako hoćeš da to baš lepo izgleda možeš da dodaš još jedan monitor, neki stariji kockastiji TFT. Muzika može isto preko lap topa mada je meni gotivnije preko uređaja. Naravno opet kupiš neki jeftiniji i to povežeš ne na ugrađene auto zvučnike već na obične kutije koje možeš po potrebi da šetaš po brodu i palubi. Lap top naravno ima i neke nedostatke a pre svega što u većini slučaja nećeš ništa videti po suncu ali jbg ne može i jare i pare. Druga opcija je neki GPS od auta. Ima naravno i drugih rešenja npr da ti Pera proda novi novi sistem Garmin GDL40:)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju