E, ovako treba... > Tohatsu
TOHATSU
Darkobp:
Potisujem Mesechar-ove reci
Tako sam i ja kupio novog mercury5 i vec je bio 2 god star al zato ispod cene malo,a pod kapom na svakom delu pise Made in Japan tj Tohatsu.odlican motor i za svaku preporuku :good:
BEOGRADAC:
Eto malo vraćana na temu.
plovilo je Gradac. Pasarica sa kabinom od skoro 6m, tezine oko tone.
Motor Tohatsu 9.8 cetvorotaktni.
brzina na oko 1/3 gasa: zavisno od jacine reke naravno, ali recimo 6-8 uzvodno, 12-15 nizvodno. Potrošnja u tim uslovima oko 1.5 litara na sat.
Na punom gasu skoro tri puta vise trosi, a ide kilometar dva brze, pa i nema smisla na ovom plovilu
Mereno na dužoj plovidbi, Beograd-Korbovo (mesto posle Kladova) i nazad oko 90eura goriva, a nije nam bas Dunav bio naklonjen.
Neka iskustva: motor lepo radi, nije bas najtiši, rekao bih, (mada subjektivno) da je primetno bucniji od Honde 8 ili Jamahe slicne snage.
Nekih problema nismo imali, sem u startu jer je pumpica za drukanje goriva bila neispravna. Pa kada se da jaci gas napravi vakum i ugasi se motor. Rasturili, okrenuli i sve proradilo kako treba. Motor je japanac i na svim delovima pise japan, a rezervoar i to do motora Kanadsko, i eto bas to zakazalo. Anlaser Hitachi :)
Mana, ali bas velika mana, su prvenstveno rezervni delovi u zemlji Srbiji. Mislim da je mnogo bolji izbor Honda ili Yamaha, bar ovako sa stanovista korisnika Tohatsu-a. Eto mozda nekome bude od koristi.
Zoran:
Imam tohatsu 6ks 4t.Prezadovoljan.Jedino sam menjao svecicu,neki specijalni
navoj ili sta ti znam NGK,ali sam nasao kod hrama s.Save.Moj ortak ga imao 30g i nikad ga nije
zeznuo. Imao sam tomosa 4,8 i djonsona 6ks.Ne mogu se porediti.O potrosnji necu ni da pricam.
power70:
Drugar kupio nov tohatsu 15 ....
Na drugoj slici je tohatsu 15 u drustvu novog veteroka 12.....ISTOK (Japan) 2200evra ili ZAPAD (Rusija) 500evra pitanje je sad.... :aikido:
Labud 1258:
Izvinjavam se za off, ali ...
Dali Veterok ima rikverc ili se okreće kao T4 ?
Pitam jer sam čuo svašta.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju