E, ovako treba... > Enterijer

Klizna vrata

(1/7) > >>

broker975fx:
Hoću da postojeća vrata na brodu koja se otvaraju na unutra i zauzimaju dosta mesta prepravim u klizna. Meni jedino pada na pamet da se iskoristi i prilagodi neki mehanizam za klizna vrata za kuću. Malo sam procunjao i dosta je velika ponuda ali nigde nisam našao nešto što je baš za spoljnu upotrebu a ovo će biti napolju. Generalno je ideja da se iznad vrata uvri flah i na njega prišrafi aluminijumska šina. Našao sam neki mehanizam koji je pravljen da nosi vrata do 100 kg (ova moja imaju oko 30 tak kg). Sa svake strane se nalazi po 8 točkića. sa donje strane vrata ide vođica okrenuta na dole tako da je mehanizam zaštićen. Jel neko ima neku pametniju ideju i našta obratiti požnju kod ovih mehanizama - broj točkića (kapiram da što ih je više to je bolje) materijal od koga su napravljeni (guma, plastika, silikon)

eni blue:
Brokeru molim te nemoj da me shvatis pogresno, nemam nameru da provociram nikoga, ne mislim na tebe, ali ja sam igrom slucaja bio na camcu Luna i covek postavio klizna vrata izmedju kokpita i kabine i izgledaju odlicno, ako imas neki telefon od coveka verujem da ce ti dati informaciju sta je i ko mu je to postavio :tenk:

taxi:
probaj sa ovim majstorima sto prave alu ipvc stolarariju video sam na dva camca prave po meri.mozes da vidis u marini karaburma.

zorter:
Ako imas prostora nije lose, ali imaj u vidu da si na vodi. Zimi i najmanja kolicina vode zaledi donji kanal i nema mogucnosti obijanja leda u toj meri da se vrata mogu otvoriti.
To je bila i moja zamisao ali sam iz istih razloga odustao. A da zauzimaju manje prostora kad se otvore, presao sam na "zglobna" vrata. Lome se na pola (a mogu i na tri dela). Lako je "obiti" led ako je povrsinski, te nije problem zimi otvoriti vrata. Ako se secas, ovakva vrata su nekad bila na autobusima.

broker975fx:
Zorter - Da zglobna su ok - kod mene su postavljena u ulazu u motorni prostor ali to mi nije primenjivo za ulaz u kormilarnicu posebno što ne bih radio nova vrata već bi postojeća prepravio. Taj led stvarno može praviti problem to nema šta. Onda je rešenje da pravim neki grejač :)

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju