E, ovako treba... > Metalni čamci

Komentari za Ikinog OGI-ja

<< < (10/25) > >>

Kapetan:
iko da li je potrebna pramcana statva ili nesto slicno ili moze bez toga?

IKA:

--- Citat: Kapetan  13, 11, 2011, 20:48:31 posle podne ---iko da li je potrebna pramcana statva ili nesto slicno ili moze bez toga?

--- Kraj citata ---

Pramčana statva je vrlo poželjna.U sklopu sa kobilicom ona daje osnovnu snagu samoj konstrukciji broda.E sad ,ima kod nas raznih tumačenja
kao, na rekama nema takvih ekstremnih talasa itd... pa mnogi dolaze do zaključka da nije neophodna.
Šta više u nekim brošurama koje je pisao Valter turnšek iz čijih sam knjižica sticao početna znanja o samogradnji, takođe je tvrđeno da za manja plovila
(ovo se ubraja u manja) pramčana statva nije neophodna.Ja sam stanovišta da je nije problem ugraditi , pa nevidim zbog čega je
nebih ugradio

Kapetan:
apsolutno se slazem  :good: kako si planirao da je stavis ?

otvoricu temu o pramcanoj statvi pa mozemo tu malo o tome

IKA:
Nisam potkovan teorijom i nisam i  adekvatna ličnost za rasprave takvog tipa.
Da su 2+2=4 sam prihvatio bez potrebe da razotkrivam zašto baš 4 zašto ne 5.
Ono što mislim da znam iz brodogradnje ,saznao sam kroz čitanje raznih brošura ,radom u PIM-u radom sa šoletom,druženjem sa
ljudima koji znaju mnogo više od mene( Apić, Mraović...) to što sam na taj način saznao to i primenjujem u svom radu.
Vrlo često nemam odgovor na pitanje -zašto si to uradio .ovako.U sećanju mi je ostalo da to treba tako i tako i radim.
Ovo je peto plovilo koje radim za sebe , po svojim idejama.Na svim sam plovio i koristio ih .Meni dovoljno. :dance:
Kada me neko pita zašto je to ovako , a ne onako, najradije kažem -zato što je čamac moj , i ja mogu kako hoću.Kome se nesviđa nek napravi sebi po svojoj želji i zamisli :slow_en:

oblak:
Ovo je sjajno! Mislim da upravo drzish cas samoproklamovanim brodograditeljima sa foruma...  Trebalo bi da administratori obrishu mnoge iz teme "Domaca brodogradnja".

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju