Autor Tema: Garmin140 FF Problem sa montažom  (Pročitano 2572 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže broker975fx

• Drekavac sa Srednjih voda
  • Pol: Muškarac
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
Garmin140 FF Problem sa montažom
« poslato: 28, 10, 2011, 22:35:15 posle podne »
Pero skinuo sam stari sonar sa ladje i sada bih ga montirao na deregiju pa imam nekoliko problema. Prvo morao sam da presečem kabl sa sondom pa me zanima da li mogu prosto da spojim žice i sve to zalijem kako mi je ovde predlagano. Drugo kako da montiram sada sondu - ako je stavljam na krmu kako bi trebalo onda će mi trebati duži kabl pa me zanima da li se može nabaviti još nekoliko metara tog kabla. Videh danas motiranu sondu na boku recimo na prvoj trećini broda sa strane - i čoveku regularno to radi (u toj opciji bi postojeći kabl posle spajanja bio dovoljan). Lađa je preko 13m i nešto mi mnogo daleko da sonda ide u krmu. Šta savetuješ? Naravno mogu i drugi da pišu :)

Van mreže Pera GARMIN

• Veliki Rovac
Odg: Garmin140 FF Problem sa montažom
« Odgovor #1 poslato: 31, 10, 2011, 09:31:57 pre podne »
Što se produžavanja tiče, ako uredno spojiš žice i sve lepo izoluješ, ne bi trebalo da bude problema. ipak, ne smeš preterivati, dužina kabla drastično utiče na signal. FF140 stiže sa 6.5m kabla do sonde, produžavanje za još 2-3m je ok, čak i sa 5m produžetaka radi, ali je već preko duple dužine previše...

Montaža "sa strane" je OK, malo više se skuplja đubreta, i osetljivija je na brzinu kretanja od krmene, ali je u redu.

Van mreže broker975fx

• Drekavac sa Srednjih voda
    • DAVID VELIKI
    • www.airbnb.com
  • Brod tip: Mali rečni remorker
  • Marina: Gabbiano Yachting Club, Zemun
  • Veličina: 13m
Odg: Garmin140 FF Problem sa montažom
« Odgovor #2 poslato: 31, 10, 2011, 10:48:35 pre podne »
Što se produžavanja tiče, ako uredno spojiš žice i sve lepo izoluješ, ne bi trebalo da bude problema. ipak, ne smeš preterivati, dužina kabla drastično utiče na signal. FF140 stiže sa 6.5m kabla do sonde, produžavanje za još 2-3m je ok, čak i sa 5m produžetaka radi, ali je već preko duple dužine previše...

Montaža "sa strane" je OK, malo više se skuplja đubreta, i osetljivija je na brzinu kretanja od krmene, ali je u redu.

Hvala drugari,
onda cu samo da zakrpim kabl i da ga montiram sa strane :)