Nautika opšta... > Regate, druženja, susreti...
Zatvaranje sezone
Kapetan:
ma ljudi te marine su nebitne sve da se skupe ne mogu da pridju vasoj marini, a u ostalom to vise i nisu marine nego suvi vezovi ..
STG:
Nisi skoro svracao ili si zaboravio...
Vidim da skidaju pomocne stubove sa most,mozda se nesto i desi,mozda rese da malo prokopaju,vidcemo.
Nacuo sam da ce kupci NISa poceti rad na aktiviranju istovarnog mesta u rukavcu pa ce morati da obezbede bar 3m dubine po najmanjoj vodi.,ponovo-videcemo.
I dok mi gledamo i mudrujemo,nema potrebe da se zanosis sa cifrom od 500e (visnjica),to je ravno nemogucem.
Kapetan:
gorance pricao sam sa nekim inzinjerima hidrogradnje i trazio uradi sam varijantu jeftinog tipa....
prednost govnare jeste da je nama nanos 99% mulj koji je jako zitak ... i koji ce sam da ode ako postoji nagib... covek je predlozio da se od lima napravi nesto kako ralo za sneg ali sa podesivim plovicima koga "potiskuje" camac
pogledaj ovde kako se recimo kopaju kanali za kablove ,
znaci nama ne treba lezece vec "podsivo" ralo koje ce vuci camci ... i svaki prolaz aparatura se spusti 1 cm nize ... koliko prolaza toliko cantimetara prlovnog puta... ali uvek pravac mora da bude iz govnare ka kanalu .... takav uredjaj u domacoj manifakturi ne moze d akosta vise od 300-400 evra i 100 evra za gorivo i to je to ...
Kapetan:
postoje i ovakvi sistemi ali oni traze izuzetno jak motor i cvrsto dno ... zato mi moramo d anapravimo plovke i neki klizac koji ce spustati ovo ralo na dno ...
idi na 1:22 tada pocinje zanimljivo
STG:
Prilicno daleko si otisao.
Pitaj nekoga iz stare4 centrale koliko je trajalo i kostalo kopanje...
Ok,kod vas je malo drugacija situacija,nisam upucen,ali sam skoro pa siguran da to nece bas tako lako ici...
Ajd ovako,ta jedna marina sigurno ima mesecni prihod od oko 300-500e,onako napamet.
Ako vi,kao sto zagovaras,bojkotujete placanje iz opravdanih razloga,onda je marina,tj privatnik kao pojedinac na cistom gubitku.Zar nije logicno da on prvi,ako treba i sam nadje resenje za tu situaciju,tj plati sve iz svog dzepa,a posle mu se ta lovica vrati?
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju