E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..

Grejanje na brodu-resenja

<< < (8/48) > >>

IKA:
Kao klincu , duša mi na nos izlazila vukući kanistere lož ulja, jer smo se u kući grejali na peć na naftu.Ta peć je na svom kućištu imala kanister za naftu od 10l i znam da ih je bilo raznih veličina , akod mene u sobi je bila najmanja odprilike 50cm širine i oko 70-80cm visine.Znam da je imala regulator sa zadnje strane i mogla se podešavati da plamen jedva tinja.Još uvek imam na tavanu tu peć , ali kod svih ovih peći je uvek problem potreba za sulundarom.Ako nekom taj sulundar nesmeta onda bilo koja peć na naftu pa i čvrsta goriva rešava problem.Plin od sada izbegavam ako nema odvod produkata sagorevanja,van kabine.Imao sam plinsku grejalicu koja je stvarala malo više kondenza plina no što bih ja voleo, a i mirisi nisu baš podnošljivi

Zoran:

Mozda neki forumas moze da nabavi tehnicki crtes sporeta stedise,koji je pravljen  u vreme sankcija?

HOGAR:
Marke,nisam nesto strucan oko proracuna vezanih za struju,a Zorter cuti :lol:, [posvetio se svesti i kulturi],ako je to stvarno-4,6A na sat,onda je to najbolje resenje za one koji imaju jake teretne akumulatore plus inverter plus solar ili agregat za dopunu istih.Sta mislite o tome :smile:

igorbos:
Imam ovakvu u kuci,grije kao luda,pece isto tako,sva je od debelog gusa ama bas sva ,nema ni jedam lim okolo te je mala vjerovatnoca da moze ista zapaliti.Sto je najbitnije noge se mogu skidati i onda se moze smjestiti bilo gdje.Samo treba paziti prilikom skidanja nogu je se pec rasklapa,sve stranice ukljucujuci i donju se skidaju tj. cijela pec se rasklapa a kompaktnim ih drze sarafi koji pricvrscuju noge.Teska je prilicno ali se moze u dijelovima uneti i sastaviti.Sa malo drva cuda cini u prostoriji og30 kvadrata.

http://www.pik.ba/artikal/1947601/kupujem-gusanu-pec/

zoki novus:
i gde da sad mi to nadjemo?
jer mora da nas uhapse :police:
igore daj neke dimenzije

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju