E, ovako treba... > Majstorije i popravke - Uradi sam..
Grejanje na brodu-resenja
packe:
Koliko sam ja uspeo da izmerim unimerom. Dok radi grejac, prva 2-3 minuta i do 18 A . Kada se grejac ugasi trosi 4 A bez termostata .Bio je zakacen na bateriju od 80a trakcionu bez punjaca radio je oko 2 sata radi probe baterija nije oslabila ni 10 posto.Bolje je startovati vebaster dok motor radi prvih dva min dok grejac ne zapali naftu.Webaster je 1.8kw potrosnja nafte je 180g na sat bez termostata.
zankiki:
Možda nisi nešto dobro merio, ja sam mog proveravao i jeste ta potrošnja prvih par minuta, ali posle pada na 1-1,5A sve zavisi od brzine ventilatora. I moj je 2KW, airtop 2000
packe:
jeste merio sam na pocetku u prvih par minuta
vepar:
Malo da ozivimo temu ai da se spremimo za hladne dane (mada kakvo nam je leto nije iskljuceno da ce nam trebati grejanje i u avgustu) Po oglasima nema vazdusnih webasta ispod 500€ dokle vodenih ima koliko hoces i to deluju kao novi da su... Narucio sam jedan vodeni iz mercedesa a klase snage 5kw na 12v radi a maksimalna potrosnja struje je navodno 36w odnosno oko 3 A, cena 50 € sa dostavom kgk Razmisljam da postavim radijatore po brodu (dva ili 3 komada malih) i razvucem alpex cevi i napravim pravo centralno grejanje. A druga opcija je da ispod poda razvucem cevi za podno grejanje, kao i po zidovima ispod kreveta i iza kuhinje. Samo nisam siguran koliko ce toplote moci da preda taj sistem kao ni da li je pumpa ugradjena i webasto dovoljno jaka. Sta vi mislite o ovom sistemu grejanja?
zankiki:
Ja mislim da je za tvoj brod sasvim dovoljan i dobar vazdušni webasto, ja sam moj platio 250e u top stanju, samo budi uporan naleteće pre ili kasnije, a nemoj da bežiš ni od ebaya ili takve neke nabavke...
Kad se sretnemo ovih dana na vodi uključiću ti da vidiš kako izgleda... A mnogo manja zajebancija nego stavljati radijatore.
Papirnim crevima izduv na jedno ili 2 mesta i bog da te vidi.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju