E, ovako treba... > Elektro motori u nautici i ...
Galerija i prvi utisci
mossi:
Taxi, na neke stvari nema odgovora jer niko nema takvu kombinaciju da bi ti mogao reći tačan odgovor.
................
Inače, danas smo imali priliku da testiramo mali motor u realnim uslovima, na terenu za koji je i namenjen, stajaćica!
Čamac drveni od 4m, dva odrasla u proseku 90kg svaki, nešto pribora, sidro.
VETAR 6m/s čeoni!
Čamac ide i skoro ne oseti vetar! :dance1:
Ja sam prezadovoljan, a kolega oduševljen!
Potrošnja nije merena jer je deonica kratka 2x600m recimo.
Akumulator (Exide 47Ah) je na početku imao napon 12.37V, a na kraju 12.28V.
Opet dobro.
Ocena za mali polovni motorić od 22lb potiska je čista 10-tka!
:drinks:
taxi:
to sam hteo da znam eto dobio sam odgovor .u stvari nisam imao pojma koliko moze da traje baterija ili akumulator.planiram da nabavim maestral 9 gumeni kao pomocni camac pa da ga gura neki na struju o tom potom prvo gumeni. hvala na informacijama. :smile:
mossi:
Pronašao sam podatak koliko wati ima moj mali motor: 110w :good: :)
110/12= 9.1A
47Ah/9.1A= 5h vožnje pod punim gasom! :preved: :dance1: :yahoo:
Pošto on ima i sporu brzinu za koju ne piše koliko wati, pretpostavimo da je to minimum 50% više vremena, tj 7-8 sati vozikanja!
:drinks:
zorter:
Mossi,
Ako je olovni akumulator (iz kola koji sluzi za start motora) ne bi smeo da napon padne ispod 10V, inace ce se celije iskriviti i dovesti do unistenja akumulatora. Tako da nemas 5 sati voznje pod punim "gasom". Racunaj da je to ispod 50% kapaciteta. Otprilike max 2 sata voznje. Pogotovo sto praznjenje nije linearno te ne moze da se uzme ta racunica u obzir. Cim napon padne ispod 11V, praznjenje je mnogo brze. Ako se akumulator isprazni na vrednost ispod 50% kapaciteta, tesko moze da se "povrati" u zivot.
A ako je dubokoprazneci akumulator, racunica je mnogo bolja. Oni dozvoljavaju da se prazne cak do 10% kapaciteta (90% iskoristivo), pa bi racunica bila priblizna tvojoj (otprilike 4 sata voznje).
Starterski akumulatori mogu da daju veliku struju u kratkom periodu (cak do 400-500A) a dubokoprazneci daju malu struju ali konstantnu u duzem vremenskom periodu.
mossi:
Ako poštujem tablicu?
Trebalo bi da iscedim svih 47Ah.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju