E, ovako treba... > Plovila
od virtuelne do stvarne lađe
LSI:
Arso, troškovi mogu da budu sasvim razumni i prihvatljivi ako ladja može da stane u jedan 40-fitni kontejner. Tada su troškovi neuporedivo manji nego kada se transportuje lajda većih gabarita.
Isti taj kontejner tada se u luci (npr. u Rijeci ili Kopru) nabaci na kamion i stigne u Beograd po ceni do 2.000 evra. Transport tog kontejenra do Rijeke može da košta od 2000 do nekoliko hiljada evra (da li dolazi iz luke u Floridi ili iz Kalifornije npr.).
I mislim da je lepo da o svim tim varijantama pišemo, jer verujem da to može da bude lepa razbibriga preko zime.
Ipak, moja preporuka bi bila:
- tražiti brod koji vam se dopada negde u Evropi (Holandija, Nemačka, Italija, Hrvatska...)
- odabrati ladju koja može da stane u 40-fitni kontejner zbog drumskog transporta
Ovo znači da širina bude ispod 8 stopa, tj. 2,4 m; dužina ispod 40 stopa, tj. 12 m; visina ispod 8 stopa; ukupna težina broda može da bude do 22 t - ovo naglašavam zato što brod ima neku svoju težinu ali uz njega će doći i neki pribor ali sve to je daleko od težine koja može da se prevozi evropskim putevima.
A što se tiče toga da će neko da me gnjavi - mene ovo odmara od svakodnevnog posla, pa zato samo navalite. A ja se radujem Stanku u inat mom doktoru.
LSI:
Arso, stigao mi odgovor na upit za cenu transporta.
Iz teksta se vidi da ćemo ponudu dobiti u dogledno vreme ali imajući u vidu da su praktično odmah odgovorili na upit, nadam se da ćemo u naredna dva-tri dana dobiti okvirnu ponudu.
Evo i teksta odgovora koji sam dobio (možda nekom budu interesantni kontakt telefoni i linkovi):
From: yacht world [mailto:yachtworld@psp-logistics.com]
Sent: Saturday, October 22, 2011 9:17 AM
To: lsint@sezampro.rs
Subject: PSP Quotation
Hi,
Thank you very much for your recent quotation request. I am currently looking into the most cost effective way to move your boat, therefore will revert back with a competitive price as soon as possible.
In the meantime if you have any further questions or queries, please do not hesitate to contact me.
Kind Regards
Stephanie Donaldson
Marine Freight Coordinator
PSP Logistics
Tel: + 44 (0) 1489 565577
Fax: + 44 (0) 1489 576467
A Member of the PSP Alliance, a Worldwide Association of Professional Yacht Transporters
Proud Sponsor of the PSP Southampton Boat Show - call us for a moving experience!
Follow us on Twitter - PSPMarine
www.psp-logistics.com
Check out our loading video
All and any business undertaken in relation to the transportation of items and their temporary storage during or whilst awaiting transportation or collection, including any advice, information or service provided whether gratuitously or not, is transacted subject to the British International Freight Association ("BIFA") Standard Trading Conditions (2005 Edition) available on www.psp-logistics.com and upon application.
Your attention is drawn to clause 26 of the BIFA Standard Trading Conditions.
Insurance can be provided where requested in writing and details of any cover will be confirmed in writing.
Zoran Marinković:
:new_russian:
...A da privežu i došlepaju lađu.... :preved: :lol: :lol:
Arsa:
Pitanje je: Da li neko zna kako se na vodi ponaša ovaj brodić.
http://www.premix.co.rs/camci/015panonka/015panonka.htm
Pouzdano znam da u Titelu imamo jednog člana koji je bio na mnogim regatama i sigurno razgovarao sa vlasnicima i ovog tipa plovila. Nadam se da će zaviriti ovde i reći meni, neukom, na šta da obratim pažnju. :smile:
Zoran:
Pitaj Dugu,on je imao to pa prodao.Imas i na nekoj temi o njima.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju