E, ovako treba... > Plovila
od virtuelne do stvarne lađe
djbtea:
samo napred komsija malo po malo zavrsices ti to do sezone ribolova pa u vodu srecno ti bilo 114
espresso:
Arso iskrene cestitke na novoj ladji. U zdravlju i sreci vas sluzila 114 114 114
Arsa:
Brod je postavljen na suvi vez kako bi se do spuštanja u vodu proverio osovinski vod, motor i da bi bila ugrađena platforma.
E sada, nema idealne kupovine... no125
Osovinski vod je odlično urađen, ali motor je u jadnom stanju. Već pri prvom pregledu i izvlačenju ulja iz motora bilo je jasno da je, najverovatnije otišao dihtung na glavi motora.
Sinoć smo majstor Sloba i ja raskačili motor, otvorili ga i ... onim što smo videli nismo baš zadovoljni.
U motoru se, pored ulja nalazio antifriz, morska voda i so ili neka slična supstanca.
Sve u svemu danas sam odneo glavu na ravnanje, peskarenjezamenu svih delova i na hidro test.
Nigde u gradu nisam našao odgovarajući dihtung glave motora. Ima i za to leka pa ćemo se snaći. U Mladenovcu nekka privatna firma pravi dihtunge po uzorku.
ПЕЦОВ:
neka,neka.samo ga ti dobro sredi sad-nema glava da te boli posle,a i znaces tacno na cemu si dun
Arsa:
Sutra ili za vikend vadimo ceo motor i donosimo ga kod mene u dvorište. Tu ćemo ga razbucati kao svinja baštu.
Obzirom na situaciju, odlučio sam da uradimo kompletan remont motora. Iako je skuplje, računam da je svakako jeftinije od raznih gluposti koje me mogu snaći sa neispravnimmotorom na vodi.
A da se ne bi nerviro, našao sam čime da kratim vreme kad nisam na brodu. sajkaca
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju