E, ovako treba... > Plovila
od virtuelne do stvarne lađe
Arsa:
Noćas, naravno, nisam spavao kontajući šta dalje. sha
Odlučio sam da se vratim na stari plan. Ako sada nastavim da menjam šrafove, otvoriće se radovi i to će potrajati.
U jesen ili proleće iduće godine, sređivaću kabinu, palubu, podvodni deo i napraviću krov iznad kokpita.
Tada i onako mora da se skine sve ovo što sam počeo. A onda bi opet sledila zamena prohromskih šrafova, matica, kupovina ovoga, onoga i ...Već sada kad uzmem računaljku u ruke imam velike nepredviđene troškove. Kad sam video cifru bilo mi je sve jasno. eek
Danas i sutra vraćam sve na svoje mesto. Naravno potrudiću se da sva uočena kritična mesta dobro zadihtujem na palubi. Nešto ću možda i propustiti ali ono što me ugrožava sigurno neću.
Takođe, stakla neću dirati već ću samo silikonom premazati sve spojeve.
Možda to bude i ružno ali će PLOVITI.
Ovih dana proveravam osovinski vod, biksne, dihtunge, podvodne otvore i motor.
Ako se dogovorim sa firmom koju mi je mesečar preporučio imaću platformu na brodu ove godine. Ako ne, bože moj. 31 godinu je plovio bez platforme. Može da sačeka još malo.
Od ponedeljka se bacam na čišćenje, sređivanje broda iznutra i pripremama za porinuće.
HAUG, REKAO SAM. 114
Vlada 69:
Arso čestitam na kupovini lađe.Sredi to malo što moraš da ne curi i sedi i vozi se 25648 I f67
srsa:
Арсо, по мени би требало још једном добро да размислиш о сређивању проблема са уласком воде у кабину пре него што спустиш брод у воду. Бојим се да ће ће ти то цурење воде у кабину "доакати". Стално ћеш да гледаш у небо дал ће бити кише и стално ћеш се питати колико имаш воде у кабини и шта је све мокро. А кад ти дојади онда ћеш проклињати и себе и брод што га ниси средио пре спуштања у воду. Када једном средиш све те "недостатке" бићеш миран и безбрижан дуги низ година. Па зар да те обесхрабре шрафови? Добро те "злотворе" испрскај одвијач спрејом, сачекај мало, а онда прво пробај мало да заврнеш шраф-само да крене а тек онда одврћи. Можеш и главу шрафа мало да зарежеш турпијицом или бонсеком-да направиш јачи рез за шрафцигер. Можеш и цео шраф да разбушиш бушилицом.
Ма можеш шта год хоћеш, само ако хоћеш, а времена ваљда имаш колико хоћеш. 114 114 114
poljo:
Druze samo kratko ...svaki saraf koji si odvrnuo ili nisi ipak odvrni do kraja na bilo koji nacin i zamjeni uz obilje neke diht mase . Unutrasnje obloge si vec razbucao pa da ne dupliras posao . Kad ladja ode u vodu ...gotovo . Nikad nece biti sastavljena do kraja , nikad .
Arsa:
Ja odlučih!
A šta će biti to ćemo da vidimo. Situacija nameće rešenja.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju