E, ovako treba... > Plovila
od virtuelne do stvarne lađe
Arsa:
--- Citat: poljo 07, 02, 2012, 18:19:05 posle podne ---"Motor je renault 40 PK, benzinac."
Arso ubio se za ugradnju plina .
--- Kraj citata ---
Da budem iskren, na brodu postoji plinski detektor. Mislio sam da je to zbog kuhinje i frižidera koji su na plin. Sad, koj zna svašta je moguće. Nisam bio u situaciji da gledam motor duže. Videćemo.
Samo me zanima kakva su iskustva onih koji imaju taj motor.
Postoje i dve plinske boce za koje ne znam da li odgovaraju našim standardima. I to ćemo videti pošto su iste kod Moše. 6589
mesechar:
Ovako ...to je legendarni renoov benzinski motor iz vremena renoa 4 vodene hilzne i kvalitetni do jaja tako održavanje nećeš imati nikaka v problem ne znem sad koja je verzija 1100 1400 ili 1600cc motor ne treba da te brine,, ugradnja plina može..samo što ćeš koristiti boce za domaćinstvo umesto rezervoara ima da se iskilaviiš sa bocama ali ima da radi ko bog.Jedino što plin u plovilu iziskuje poseban sistem ventiliranja tj ugradnju motorčića ventilatora koji u kombinaciji sa aspiratorskim crevom vuku potencijalno nakupljen plin sa dna čamca napoljje.. to se lako dogradi ....a moguće i da je plin već ugradjen holandjani puno voze kola na plin što i čamce ne bi.....
IKA:
40KS je motor od 1100cc plin mu nije potreban jer taj motor je na r4 trošio oko 4l na 100km, što bi značilo da će na čamcu trošiti oko 3l na nekih 2/3 gasa.Mislim da nije isplativo ugrađivati plin, za neku minimalnu uštedu.
mesechar:
1100cc p to je iz katrole mašina!Svojevremeno smo Oblak i ja imali katrolin motor ugradjen u čamac nije trošio nikad preko četri litre doduše bio je onaj još manji od 850cc
HOGAR:
Slucajno znam da je reno 1100cc trosio manje goriva od 850cc ok ,i nije samo motor neunistiv nego i auto,takve odavno ne prave
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju