E, ovako treba... > Elektrika

Akumulatori , kabl , osigurac

<< < (2/5) > >>

broker975fx:
A pošto vidiš da nam struja nije jača strana, proračunaj nam jačinu osigurača koja nam je potrebna. Od potrošača može u isto vreme da bude uključeno svetlo, radi GPS, sonar, radio stanica, svira mjuza a devojka pere sudove i besomučno drnda pumpu za vodu. Kako se kači taj osigurač, seče se glavni kabl ne recimo 10, 15cm od kleme, pa se osiguraču umetne između, je li? Još bolje možeš i da nam objasniš kako se ovo proračunava, pa da te ne smaramo :drinks:

Admiral je skoro spominjao da mu se sloši kad vidi na metalnom koritu kablove razvučene po metalu u kaljuži, kod mene je takav slučaj pa mi je palo na pamet da ispod kabla i metala postavim neku gumu. Ako sam dobro razumeo ti si ovo rešio kroz baštansko gumeno crevo je li?

Kapetan:

--- Citat: broker975fx  06, 05, 2009, 22:27:47 posle podne --- svetlo, radi GPS, sonar, radio stanica, svira mjuza a devojka pere sudove i besomučno drnda pumpu za vodu.

--- Kraj citata ---

dodati jos poziciju i inverter od 600w i firzider 12v :)

marke:
Evo tabele za presek zice. Saberite sve potrosace u amperima (ako znate samo koliko wati trosi podelite to sa 12v i dobijete struju u amp).

marke:
Nadjoh i sajt sa koga je tabela ako ste orni za racunanje:

http://www.windandsun.co.uk/Components/sizing_cables.htm

Kapetan:
ja da se razumem u struju nastavio bih posle koncara na etf...

treba mi 200 apera na 10 metara ?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju