E, ovako treba... > Elektrika

Akumulatori , kabl , osigurac

<< < (4/5) > >>

broker975fx:

--- Citat: Kapetan  07, 03, 2012, 09:05:11 pre podne ---
--- Citat: broker975fx  06, 03, 2012, 23:06:43 posle podne ---Kako dobra stara diskusija jh
Kad je kapetan proračunao da mu treba ni manje ni više 200 ampera na 10 metara 6589 ha ha kgk
E kako smo bili zeleni

--- Kraj citata ---

nikad dosta struje , trenutno na jedrilici imam 200 ampera ... ince Che je u jednom momentu dogurao na 280 ampera za potrosace i 50 ampera za motor... i opet ni sa tim nisam bio zadovoljan  sha

--- Kraj citata ---

Ma ok je to ali to su Amper sati u akumulatorima i toga stvarno nikad dosta ali to nema veze sa tim da možeš da povučeš u određenom momentu 200 ampera

mesechar:
ljudi kad vas čujem nije mi baš jasno pa ja na reci trošim jedino za frižider eventualno neka led dioda  za osvetljenje i signalizaciju ma ni radio mi ne treba slušam reku.. jbte vi ko trolebuse da imate a ne čamce ..sedi kući pa se okači na Djerdap  k5

Kapetan:
frizider trosi oko 6 ampera...

ako imas olovni akumulator od 180Ah ispraznice ti ga za 10 sati ...

Pera GARMIN:

--- Citat: Kapetan  07, 03, 2012, 22:47:37 posle podne ---frizider trosi oko 6 ampera...

ako imas olovni akumulator od 180Ah ispraznice ti ga za 10 sati ...

--- Kraj citata ---

Kap,
ajd ponovo, ali sa digitronom.

Klasičan akumulator od 180Ah možeš da isprazniš do oko 70% kapaciteta bez posledica = 126Ah

Frižider vuče 6A samo dok mu radi kompresor, što je (odokatvino) 30% vremena sa ne preterano čestim otvaranjem. Čak i da stalno radi kompresor bez isključivanja, frižider za sat vremena izvuče 6Ah iz akumulatora. Što će reći da frižider kome STALNO radi kompresor može da potroši navedeni akumulator za 21 sat. Pod uslovom da je akumulator "svež" i da mu nije značajno smanjen kapacitet od upotrebe i neredovnog / lošeg punjenja.

mesechar:
sad kad pokrenusmo temu moj frižider je škrinjica od 30 litara snage 45 wati na krov dodajem i solarnu `dopunu` od 20wati i solarni regler koji kontroliše punjenje akomulatora i pored toga ima izvod za potrošače do 15 ampera koji se mogu kontrolisati programski, tj regler ima deset programskih opcija od gašenja prikačenih potrošača ako napon padne ispod 10,5 volti do mogućnosti da pali ili gasi potrošače kad padne mrak. tako da će na njemu biti frižider pa nek se pali i gasi u skladu sa naponom..motor naravno i on dopunjava kad radi i to mu je to..

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju