Nautika opšta... > OPŠTA DISKUSIJA

SOS Radio stanica

<< < (5/7) > >>

Kapetan:

--- Citat: Dule  23, 01, 2009, 22:44:57 posle podne ---Dok ne bude te pomoći na vodi hajde da se mi nešto dogovorimo, medju sobom.
Recimo da svi slušamo, pored obaveznog, još jedan kanal. Npr 81 ili 88. Samo podesite triW i stanica sama sluša oba kanala.
A kome treba pomoć on se javi na tom kanalu. Najbliži mu priskoči u pomoć.
Ja uvek slušam i 81 jer ima zanimljivih priča iz malih voda. Vikendom i kad je neko društvo tamo. Samo se zezaju, ali eto ljudi slušaju taj kanal.
Da li je još neki kanal operativan kod naših nautičara?

--- Kraj citata ---

kako da podesim tu triW opciju ? imam ovu neptune 100 stanicu ... a 81 kanal i male vode to je ekipa sa marine karaburma... nedo bog da im se neko parkira na mesto :)

Kapetan:
probam pa javim :)

SALE NB:
Dule, na onoj staroj Yaesu stanici naravno nema Dual watch funkcije, ali kako da podesim kanal 81, pa da skacem sa 16 na 81 manuelno?

Kapetan:
nama je bio ukljucen onaj dual mod koji si mi objasnio i vecinom smo slusali brodove na dunavu i savi... ujedno sam zaboravio internet u jakni pa nismo mogli da se lognemo ...

moram priznati da te nismo culi da jesmo vec bi se ispricali :)

cak smo i radii porveru radio stanice  DOBAR DAN PROVERA RADIO STANICE DA LI NAS NEKO CUJE .. i javio se neko i kaze cujej reko HVALA :)
e sad mozda si to bio ti ???

a nismo zvali pomoc jer smo bili sa tri broda :)

Kapetan:
provalio sam taj detalj za kilometar i brod ali sam mislio da je to za velike brodove:) krecem da goristim "sifru"  :pioneer:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju