E, ovako treba... > Brodogradnja
katamaranski trupovi
stvlada:
a ko je treci?
poljo:
evo ovaj bas onako gadan , fuj
HOGAR:
Evo,samo jos jednom :taunt:,Kep,taj tvoj Goran sa njegovim plovcima je to sto prica o.k.,plovci koje ja preferiram su polu-deplasmanskog tipa sa kobilicom,a ako hoces da ides brze tu su dve 25ft jamahe,i ima da picis 15-18kmh,jamaha 25ft ima osovinu od jamahe 75ks i gura camce od 10-11t,a sa dva ovakva motora guras tezinu od 20-ak tona.Bruce Robertsova korita su pretezno za otvorena mora,velike talase i jake struje,i za ljude koji zele brzo do odredista,pogledaj projektovane brzine za te katamarane pa ce ti biti jasno.Da bi prebacio pramcani talas i postigao veliku brzinu treba mu i velika snaga,a ja sve vreme govorim o 12-18kmh,na Dunavu,a ako si ti hteo vece brzine,ja sve vreme dzaba pisem i smaram i sebe a i druge,po ovoj temi :suicide:.Ako budes pravio klasicni camac takodje neces ici brze od 12-15kmh sa motorima od 50-130ks,a uz dobrog brodograditelja i dva osovinska motora od po 200ks mozes da ides i sa Duletom na krstarenje :lol:
poljo:
I uz nikakav trosak od 50 000+ Evrica koje treba uloziti . BTW Duletov brod je tebi mali , zar ne ? Napravi pismen katamaran a ne pontone sa kucom , imas jedrilicu i kupi neku zujalicu za trcanje od tacke A do tacke B i svi su uslovi zadovoljeni . Brzina te i ovako i onako sleduje do 15 km/h max. Budi realan u procjeni sta je prioritet . Ja sam se zanosio da mi treba brodina od xy metara dok nisam shvatio da za veoma kratko vrijeme ostajem jedini ,sa rijetkim izuzetcima, kome taj brod treba . Za vrijeme koje sad provodim a i koje cu da provodim u plovidbi sam uglavnom sam pa prema tome max koji mi treba je do 8-9 m . U sustini oblik, trup , plovnost i propulzija su periferne stvari ako covjek shvati sta mu zaista treba. Svi ovi ostali faktori se sami nametnu
poljo:
Eto , sta na ovo Dusanovo reci ? Koncizno i jebitacno .
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju