E, ovako treba... > Tehnike i saveti...
Znamo li mi uopše veslati prijatelji?
peconi:
Veslo uvek ima goriva i uvek hoce da upali
Veoma je zgodno kod pristajanja u plicaku ili tamo gde ima granja, sajli i slicno gde postoji opasnost da elisa zakaci nesto.
Uvek moze da posluzi da se odgurnes o neku prepreku kad na primer pristajes a zaleteo si se malo vise ili da ga dodas nekome na obali da te privuce ako nisi dovoljno prisao pristanu.
Veslom mozes i da prskas kupace i druge camdzije samo ga dobro pljusnes o vodu
Nikad ali apsolutno nikad ne isplovljavam bez vesla (krmice)
ПЕЦОВ:
po mom laickom misljenju veslo je veoma bitan deo opreme.naravno zavisi od gabarita camca,ali ako stane motor mozete se i sa jako velikim camcem pomeriti negde ili uputiti ka obali(naravno nizvodno),al bez vesla nikako.zato ko sto kazu porecani:moje geslo je veslo
colonelo:
Zoran je jedini u pravu. Moji prvi izlasci na vodu su bili SAMO sa veslom, jer motor nisam imao, i ko ne zna da vesla ili ne koristi veslo neka to sto pre nauci - nekada je od zivotnog znacaja.
Vlada 69:
Ljudi mislim da nema veze dali imate brodice gde vesLa ne pomazu ili siklje.Veslati se MORA znati ako izlazite na vodu.Vrlo je jednostavno i to je lepo objasnio Zoran ali najbolje je sesti u neku siklju nekog drugara i sa njim polako...Ne treba mnogo.
Dok sam vozio tomosa mnogo sam ga upotrebljavao :heat:.Dobro drveno veslo je idealno i za sticenje.Nije ni to lose znati.
Koliko znam nekad se ispit za polaganje za upravljanje camcem zavrsavao tako sto te ispitivac odgurne od obale a ti treba da dovslas nazad do obale,ne znam kako je sada ali mislim da je to dobra stvar.
ronac:
Tacno tako,ja sam polagao 1980 i upravo je to bilo najvaznije.Vozila se ciklja iz kapetanije sa tomos 4 ,a posle se veslalo Dunavom uz kej i to uzvodno. :good:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju