E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Glisiranje sa 5ks, da ili ne?

<< < (27/34) > >>

Darkobp:
Ajd da neko pametan zakljuca ovu temu dok se jos ova dvojica nisu poklali :aikido:

deda:
I da je zakljucam ocas bi otvorili novu temu!!!

Kao i uvek niko nije u pravu i svi su u pravu!!!Kao i uvek svaka nasa rasprava (pri tome ne mislim samo na forum ) ode u PM ili u svadju!!Taki smo kaki smo , nikakvi!! :suicide:

Znam da kada nesto radis prvi put da to radis lagano , korak po korak .

Ovaj camac fabricke izrade , duzine 2,95 sa motorom od 15 ks ide mnogo brzo , e sad dali glisira..............zavisi ko sta smatra glisiranjem.

zoki novus:
a i ne gine se bas tako lako !
sad ispade kad sednes u siklju i krenes na pecanje stavio si glavu u torbu?
ja licno mislim da je opasnije na zemunskoj pijaci.(da ne spominjem paradu ponosa)..
znaci kome se glisira nek glisira ako nece nek ide samnom na pecanje  :drinks:

Kapetan:

--- Citat: zoki novus  28, 09, 2011, 09:28:14 pre podne ---znaci kome se glisira nek glisira ako nece nek ide samnom na pecanje  :drinks:

--- Kraj citata ---

za weekend dogovoreno samo nemoj opet neke tvoje fore te nemozes ovako te ne mozes onako ...

@ sale
ajd procitaj svoje postove od pocetka ove teme...

ujedno prestanite da se svadjate dok neko ne da definiciu glisiranja

busa2:

--- Citat: Barba  27, 09, 2011, 23:57:49 posle podne --- :lol:

Ma dobro bre ljudi, ocigledno je da je rasprava i pored katastrofe na testu besmislena.
Skrenite bar paznju ljudima da vrlo lako mogu da nagrabuse ako glisiraju sikljama, lete sa carsafima na ledjima ili skacu sa kisobranom umesto padobrana.

Ova tema je jako opasna za ljude bez znanja i iskustva i navesce nekog da ponovi ovu budalastinu. Zar neko treba da pogine jer ce citajuci na ovom forumu misliti da je u prelaznom rezimu ka glisiranju i da zato pramac skace ko jarac. Siklja ne moze da predje u stabilan rezim (glisiranje). Cisto da se ogradim ako neko ipak pokusa nesto slicno:

REZIM PLOVIDBE RAVNOG KORITA KADA PRAMAC IZADJE IZ VODE JE ORANJE (PLOWING). MAKSIMALNA BRZINA JE OGRANICENA FAKTOROM STABILNOSTI, POVECANJE BRZINE SMANJUJE STABILNOST. KADA SE PREDJE KRITICNA BRZINA PRAMAC SKACE KO JARAC I SAMO JE PITANJE DA LI CE NEKO ISPASTI IZ CAMCA ILI CE NALET NA NEKI TALAS PREVRNUTI CAMAC. OVO NIJE ZEZANJE, IGRANJE U GRANICNOM NESTABILNOM REZIMU MOZE DA VAS KOSTA GLAVE.

--- Kraj citata ---
E barba sa ovim postom ga bas usra brate .
Ludi Penčić sa moje marine ima na dunasu  evinrude e-tec 25 ks i 2 godine svaki dan predje 30-40 km puta( varalicar je ),divlja 110 % i nikad nisam imao utisak dok sam ga gledao da on NEGLISIRA ili da je slucajno u nekoj OPASNOJ SITUACIJI  a pravio je strasne manevre cak kada sam se i sam 2 puta provozao nisam imao sliku nesigurnosti ali necu da kazem da je glisirao posto je isao samo 55 km na cas  :stop:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju