E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA

Glisiranje sa 5ks, da ili ne?

<< < (25/34) > >>

SALE NB:
Stvar je jednostavna, glisiranje je način kretanja čamaca po vodi. Većina čamaca može da glisira, u stvari svi osim izrazitih deplasmanaca.
Neki čamci su posebno prilagođeni tom načinu kretanja i zato se nazivaju gliserima.

To je to. Nema više.

SALE NB:

--- Citat: Dule  27, 09, 2011, 23:04:46 posle podne ---
--- Citat: SALE NB  27, 09, 2011, 23:00:43 posle podne ---
--- Citat: Dule  27, 09, 2011, 22:45:41 posle podne ---Ovde se provlačila još jedna teška neistina.
Da je tabanaš brži od glisera.

--- Kraj citata ---

Koliko god tebi bilo teško da to prihvatiš, to je jednostavno istina!
Latin je vlasnik jednog Commandera sa Hondom 45ks, i postiže sa tim motorom 60km/h, a Zoki kacintata sa Predatorom (glisersko korito) i istim motorom ide skoro 10km/h sporije.
Kao parametar za upoređivanje može da posluži moje Elan, koji je za malo brži od Zokijevog Predatora, a iz sopstvenih merenja znam da ne postižem više od 54Km/h, i to sa vetrom u leđa!

--- Kraj citata ---

E ovo nije pošteno i nisam to očekivao.
Pa ti si skroz iskrivio istinu. Što nisi citirao ceo post. Tamo lepo piše da bi gliserko korito istih dimenzija kao i šiklja bilo brže od šiklje. A ne tako kako si ti predstavio.

--- Kraj citata ---

Commander i Predator su približno iste veličine. Ne vidim gde je problem?

SALE NB:
Ne vredi da upisuješ moju osnovnu školu, eno je u ruševinama! :)
Srušili je protivnici glisiranja u šikljama! :lol:

Pa šta je tu čudno, pa evo, taj Mossijev čamac glisira i sa 2ks, sa 5ks se pretvara u avion, a odmah zatim i u podmornicu! Načuo sam da traže taj čamac za snimanje sledećeg Bond-filma!!! :taunt: :lol:

SALE NB:
Angažovaćemo stručnjake iz CERN-a, oni otkrivaju "toplu vodu" sa 80 godina zakašnjenja! :taunt:
Ipak smo mi male bebe za njih! :smile:

busa2:
da niste vas dvojica otkrili ove cestice koje se krecu brze od svetlosti  :dance:  :taunt:

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju