E, ovako treba... > Radio stanice...
Radio-amaterski repetitori
Kapetan:
--- Citat: YU1TTN 29, 08, 2011, 12:11:09 posle podne ---To se tako ne radi :)
Možda ti je rekao da polažeš za radio amatera, ako stanica pokriva i taj deo opsega. Ali radio-amaterska dozvola ne važi za marine band..
--- Kraj citata ---
da da upravo to sto kazes, znaci nemam pravo da koristim marine band ali imam pravo da kao radio amater koristim radio stanicu koja pokria marine band...
trik je u tome da jednog dana niko ne moze da mi oduzme radio stanicu posto sam radio amater
YU1TTN:
Da. Moj Kenwood TH-F7 pokriva marine band, ali mi dozvola ne daje za pravo da emitujem na tim frekvencijama.. To da li ću ja da emitujem ili ne, to je već druga stvar :-) Pričam o tome kako bi trebalo, a ne kako jeste..
Znam dosta ljudi koji kupuju radio stanice za lov, i ladno koriste frekvencije 166, 168, 170, 172 MHz.. Umesto da lepo kupe stanicu koja radi na UHF i ukucaju PMR kanale.. Ovako mogu da smetaju nekome.
Kapetan:
upravo to , ja sam uzeo Kenwood 271A , i prilicno sam zadovoljan m memorisao sam 16 i 88 kanal i samo njih korsitim 16 za slusanje i retko kada za pricu (uspostavljanje komunikacije) i 88 za pricu
YU1TTN:
TM-271A sam video kod par taxista, nije loš, mali je a može da izvuče oko 60W.
Kapetan:
sasvim lepo radi, a ono sto je meni bitno jeste da ima MIL SPEC sto ce reci da je otporan na vlagu, prasinu i slicno ...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju