E, ovako treba... > Enterijer
Pomoc oko frizidera
bugi:
Radi se o kompresorskom frizideru zapremine 65 l
Proizvodjac Waeco
Radi samo na 12 ili 24
Star je mozda 4 godine i bio je u brodu koji ima 30 radnih sati
Zadnje dve godine nije paljen
NECE da startuje...struja je uredno prikljucena (kad otvorim vrata svetli svetlo unutra)
Probao sam da ga drzim okrenutog na jednu stranu,posle naopacke i ne pomaze
Sada me zanima jer neko zna ko to popravlja.
U principu sumnjam da mu je gas iscureo...neko kaze da bi trebao startovati i bez gasa neko kaze da mu elektronika ne dozvoljava posto ima sto nekih zastita od napona i bla bla
Takodje me zanima jer se puni freonom posto ima motor kao klasican kucni frizider
Pomagajte i javite ukoliko nesto znate ili nekog 063/313-373
mesechar:
pozdrav druze..ja sam nekada radio kao majstor za belu tehniku u servisu konchar..nemam iskustva sa kompresorskim friziderima na 12 volti ali pouzdano znam da se oni ne okrecu na stranu ,natraske bok itd to se radi sa apsorpcionim ili friziderima na amonijak..ovaj to nije.Prvo ga ostavi da miruje jer prevrtanje izaziva izlivanje kompresorskog ulja usistem cevi a to moze dovesti do zapusenja.Proveri polaritet prikljucivanja i napon ...moze se desiti da je radni napon 24v onda nece startovati na 12v. ako je to ok onda vidijel preklapa termostat prvo ushnom metodom a onda moras naci nekog sa instrumentom da proveri stize li napajanje do kompresora i da li negde postoji nekakav osigurac...ne verujem da ima tlacnu sklopku tj zastitu od curenja freona ..ako je mrtav tj ne startuje prvo proveri ovim redosledom ..ne verujem da je gas..
bugi:
Hvala kolega :good:
Prvo cu probati sa 24 v pa onda sve ostalo
Verano:
Probaj da kontaktiras ovog coveka,inace on u Frikomu odrzava njihove frizidere,meni je kod kuce popravljao kucni friz veoma realan,nadam se da moze da pomogne.065/4933870.Goran.
marke:
Ako je za 12v a probas ga na 24v nece lepo da se zavrshi.
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju