The world of sailing - Svet jedrenja > Vesti iz sveta jedrenja i jedriličarstva
Prodaja jedrilice u Borci
Kapetan:
iko ovako stoje stvari :
5% carina
18% pdv
i jedno i drugo se uporedjuje sa AMSS katalogom ako ima tog broda u njemu, a ako nema onda se delimicno veruje papiru vlasnika
ja holandjanin prodao sam brod peri pericu iz beograda iz 1889 (Deda dao nacrt a Ika izvodio radove) za 1000 evra... i to je to ...
put iz holandije do beograda oko dve nedelje provereno ...
IKA:
jel zna neko holandski da pregovaramo , beše Zole uvezao iz nl jedrilicu. Zole jel znaš holandski, da te angažujemo kao prevodioca
Kapetan:
--- Citat: odisej 31, 08, 2011, 15:20:42 posle podne ---jel zna neko holandski da pregovaramo , beše Zole uvezao iz nl jedrilicu. Zole jel znaš holandski, da te angažujemo kao prevodioca
--- Kraj citata ---
ima zole tamo naseg coveka koji hoce da pomogne, nase je da se coveku revansiramo :good:
Zole:
jesam uvezao jedrilicu iz holandije ali ne znam holandski. Imam prijatelja koji tamo živi i on je za mene pregovarao. Izjasnio se da hoće da pomogne ali ono što povlači razne troškove kao npr da ode u drugi grad,pogleda brod,dodatno fotografiše,uradi razne papire itd trebalo bi da se refundira. Kome treba njegov e-mail neka se javi na pp a možda ovo da bude i druga tema
Misha D:
Za plovila iz EU nema carine ako imaju EU1 certifikat proizvodjaca.
Procenu cini cena koju carina odredi na osnovu cena sa vecih sajtova za prodaju, a AMS iza MUP-a u 29.novembra im nije merodavan. Moze u fakturi da pise i da vredi 1e ili da je poklon, nista to ne vredi. Dodaju se transportni troskovi, pa na sve to ide 18% PDV. Ako imate dobrog speditera mozete proci i povoljnije, a to malo i kosta. :pogranichnik:
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju