E, ovako treba... > NAUTIČKA DISKUSIJA
Kako pravilno postaviti motor?
oblak:
--- Citat: IKA 19, 11, 2011, 22:47:36 posle podne ---Obzirom da je kobilica na tvojoj jedrilici odprilike široka koliko i elisa mislim da pi podizanjem motora na liniju 1 bio smanjen protok vode kroz elisu, tako da verujem da je to nepovoljniji položaj motora.
--- Kraj citata ---
Nije Iko, kobilica je siroka oko 5cm a elisa naravno veca. Al mislim da to ne igra neku ulogu s obzirom da se motor nalazi na distanci od 50cm ( kao na slici) od Zrcala. Jel i dalje postojece reshenje (linija 2) mislite da je najbolje?
Zoran:
Nemoj time da lomis glavu.Kad bi stavio motor na liniju 1 na talasima i kada ti neko bas
tezi stane napred izaci ce elisa iz vode.Inace za jedrilice se koriste vanbrodski motori sa ekstra
dugom nogom. :drinks:
oblak:
--- Citat: zoran 19, 11, 2011, 23:26:44 posle podne ---
Nemoj time da lomis glavu.Kad bi stavio motor na liniju 1 na talasima i kada ti neko bas
tezi stane napred izaci ce elisa iz vode.Inace za jedrilice se koriste vanbrodski motori sa ekstra
dugom nogom. :drinks:
--- Kraj citata ---
Ma neki moji "strucnjaci" sa Ade tvrde da je bolje elisu pod povrshinu jer je navodno redja voda pa ce i motor lakse postizati obrtaje.....???
budens72:
e to su stvarno "stručnjaci" :taunt:
Kapetan:
--- Citat: oblak 19, 11, 2011, 23:30:49 posle podne ---Ma neki moji "strucnjaci" sa Ade tvrde da je bolje elisu pod povrshinu jer je navodno redja voda pa ce i motor lakse postizati obrtaje.....???
--- Kraj citata ---
ima tu istine :good: kupi u Merkuru tanko crevi za vodu bucni ga u vodu prikljuci na motor i izbaci motor iz vode pa da vidis koliki broj obrtaja ce da postigne :lol:
zabij bre taj motor kao na liniji 2 i uzivaj...
Navigacija
[0] Indeks poruka
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju