E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Kako odrediti jačinu motora dovoljnu za brod?

<< < (11/12) > >>

zankiki:
Meni je bitno da stignem tamo gde sam krenuo... I da ne stanem negde izmedju.
Uživam u svakom minutu plovidbe, često smanjim gas da bih duže putovao.

Srecko Sojic:
majstori ste nema sta.

nije meni toliko bitno da znam brzinu iz nekog hira nego cisto "odokativno" u vezi planiranja puta, odmora, goriva itd.

znam, znam, znam uvijek je ono ZAVISI. ali ipak volio bi da imam neki orjentir. ove formule mi se cine ok za tu svrhu.

u potrazi za nautickim instrumentima nasao sam NASA dubinomjer koji kosta oko 130eur ali ima i model sa brzinomjerom i log-m koji kosta 270eur
pitam se koliko mi je potreban ovaj kombinovani instrument za duple pare....i sta mu je taj log? predjeno rastojanje ili sta vec?

zankiki:
Što se planiranja puta tiče, računaj da Dunav oko Novog Sada teče oko 4 km/h, oko mosta kod Beške oko 6 km/h, nizvodno od Belegiša ka BG-u, oko 3 km/h, Beograd - Srebrno jezero oko 2 km/h, nizvodno od Srebrnog i manje... I to po ovim niskim vodostajima.

Rezime: od planiranja puta nema ništa, natankuj se gorivom 50% više nego što misliš da ti treba i ne brini. Pumpi ima dovoljno usput.

Srecko Sojic:
fair enough sto bi rekle kolege sa bi bi sija  sajkaca

ja razumjeh "ne bacaj duple pare na kombinovani instrument jer si diletant kome treba jos milion stvari da bi uopste zaplovio"  upavusi

Kapetan:
I ja gledam nasa marine instrumente.... proveri da to sto si video nije samo displej bez sonde

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju