E, ovako treba... > Tehnike i saveti...
Kako odrediti jačinu motora dovoljnu za brod?
Srecko Sojic:
zoki i zankiki hvala jos jednom. shvatih da ne vrijedi da nagadjam nego da mjerim i probam. posto svakako planiram da reviziram tu staru yamahu od 28KS probacu sa njom prvo na Savi da vidim kako se ponasa ali prije toga krstas ide na vaganje pa da znam o cemu se tacno radi.
by the way...kako je najbolje mjeriti brzinu ako na plovilu ne postoji brzinomjer? oznakama plovnog puta ili....
Bakara:
Najlakse je mobilnim, posto sad vecina ima telefone koji imaju GPS prijemnik, a aplikacija za tu svrhu ima mnogo i besplatne su. Ako nemas tu vrstu telefona, ili tablet, moze da posluzi i navigacija za auto.
Kapetan:
merenje brzine...
Izmeri na ISTOM MESTU na reci , brzinu koju postizes uzvodno i brzinu koju postizes nizvodno ... saberi te dve brzine, podeli sa dva i to ti je ...
Brzina koju meri GPS je tzv. brzina "SOG" ili Speed over ground (brzina preko kopna) ... a tebi treba brzina preko vode... zato meris dva puta
Namerno sam zapisao da pokusas da brzinu izmeris na istom mestu , pa i u metar istom ... jer brzina reke moze da se promeni na 10 metara,a samim time i tvoje ocitavanje iste ... idi sto dalje od obale kad budes merio
kapiram da znas, al ipak da napomenem... brzina se meri voznjom niz i uz tok .. a ne upravno na tok :)
Kapetan:
ovde mozes da predvidis brzinu svog plovila prema duzini, obliku korita i motoru ....
http://www.psychosnail.com/boatspeedcalculator.aspx
ja sam uradio meni proracun i poklapa se...
Bakara:
--- Citat: ANASTASIA II 24, 09, 2015, 14:24:29 posle podne ---...a gledaj da ti i ostane novac da uzmeš i jedan manji da ti služi kao pomoćni...
--- Kraj citata ---
I ovo stoji hi
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju