E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Kako odrediti jačinu motora dovoljnu za brod?

<< < (7/12) > >>

zica:
 Danas je tolako štose mučite pozajmiš o drugara motor i probaš pa to radiš dok ne vidiš šta ti odgovara za tvoje korito ne znači ako uzmeš jači motor, da ćeš dobiti nešto više osim u potrošnji i skupljoj registraciji ,jedan naš kolega imao mislim 9,9 prodao brod koj je on pravio i rekao kupcu da za to korito ne treba jači motor jer korito je takvo ovaj kupio jači motor i nije dobio ništa više osim potrošnje.

zankiki:
Slažem se, doduše nismo ni videli neku sliku o kakvom se brodiću radi, ali po toj težini mislim da mu ništa jače ne treba.
Čak možda i 15-ak KS da radi posao.

Srecko Sojic:
ljudi stvar je u tome sto u mojoj okolini niko nema ni ovih 28KS a kamo li sta vece

@zankiki imas sliku pored imena i od prilike radi se o istom krstasu kao sto je tvoj. e, jedino ne znam da li je kod tebe metal ili poliester. kod mene se radi o poliesteru

zankiki:
Na toj slici pored imena se vidi samo vrh broda i ništa više - ne vidimo korito i slično.
Takođe, spominjao si da imaš oko tone, dok ja imam skoro 3.
Pa opet, 40KS me gura sasvim lepo na pola gasa. Ne znam zašto misliš da ti treba jači motor i šta bi sa njime dobio?

Srecko Sojic:
pa u tome i jeste fora, ne bih da puknem 3 soma evra a da dobijem samo vecu potrosnju. zato i pokusavam da saznam iskustva od ljudi koji vec imaju takve kombinacije.

mozda sam pogresno definisao pitanje. posto mi je ova yahama od 28ks veoma stara prvenstveno me zanima noviji i pouzdaniji motor pa kad vec kupujem nesto drugo pokusavam da iskalkulisem i najbolju kombinaciju sto se snage tice.

znaci 40KS je solidna varijanta. da li je tvoj brod metalni ili poliesterski?

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju