E, ovako treba... > Tehnike i saveti...

Kako odrediti jačinu motora dovoljnu za brod?

<< < (4/12) > >>

rade:
Tabanas(klasicni),+100ks=glisiranje.To mogu samo amerikanci jer im je gorivo bilo a i sad je jeftino.Za nas prosecne ovo korito je idealno.Ja sam sa tomosom 10 i sa kabinasem po Savi imao 12-15km.,sa pola gasa.

SALE NB:
Rade, sve se svodi na odnos težine i snage.
Mossi sa svojim "Alu-tabanašem" ( iako nije potpuno klasičan), postiže preko 40Km/h sa 25ks, a priznaćeš da je to povelika razlika.
Video sam Titel 9 ( plastični tabanaš) koji lepo glisira sa 30ks (Tohatsu)
Ako plastični gliser od 3 tone treba 200 ks za glisiranje, najmanje toliko treba i jednako težak tabanaš!

Misha D:

--- Citat: SALE NB  11, 01, 2011, 10:33:31 pre podne ---Rade, sve se svodi na odnos težine i snage.
Mossi sa svojim "Alu-tabanašem" ( iako nije potpuno klasičan), postiže preko 40Km/h sa 25ks, a priznaćeš da je to povelika razlika.
Video sam Titel 9 ( plastični tabanaš) koji lepo glisira sa 30ks (Tohatsu)
Ako plastični gliser od 3 tone treba 200 ks za glisiranje, najmanje toliko treba i jednako težak tabanaš!

--- Kraj citata ---
Tako je. Antares 8 je tezak oko 4t sa opremom i punim rezervoraima za naftu i vodu. Njegov motor od 200ks ima dovoljno snage da sa 2/3 gasa glisira vise sati (kada smo bili zajedno pre dve godine u Gaju glisirao sam, sa posadom od 6 osoba, bez prekida od Kostolca do Golubca, pa posle 3-4 sta pauze nazad do Gaja).

mossi:
Misho, jel imaš predstavu koliko je bila potrošnja?

bugi:
Znaci ako bi hteo da imam camac 8,5 m sa 2.2 u patosu,ravnim dnom tj tabanas
Morao bi da mu onako otprilike zadnja dva metra trupa suzim za po 10 cm sa svake strane i napravim svans nekih 1.5 m koji ce biti 10 cm podignut...
Mere sam otprilike naveo...mislim takav bi camac voleo da imam
Sa motorom 9.9 bi pristojno plovio...sa 15 ili 20 bi vec imao i rezervu snage
???

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju