E, ovako treba... > Tehnike i saveti...
Postavljanje fish findera kroz korito ...
Kapetan:
--- Citat: mesechar 21, 11, 2011, 15:09:28 posle podne ---
Ako radiš sa uljem onda napravi kadicu BEZ DNA, koja ima rubove koji se zalepe za dno i u to sipaš ulje.
E tada NEMA mehurića. :good:
--- Kraj citata ---
[/quote]
ja sam tako uradio , ali problem je sto je tu duplo korito (pramac) i onda dzaba .... na krmi mi nije duplo korito pa je tu lepo merio...
razmiljsam na jos jednom mestu na pramcu da pokusam samo vrh pramca koji je pod vodom , ali se postavlja pitanje u toku jedrenja i na talasima da li ce biti pod vodom... ali otom potom
nauticant:
Probaj da nadjes mesto negde na sredisnjem delu ladje, negde gde je patos sto ravniji. Kod mene je to u boksovima na kokpitu / prema sredisnjici broda
Kapetan:
i o tome sam razmisljao .. ali imam fin kill na recimo 90 cm dubine od mesta gde bih postavio sondu , sonda bije oko 60 stepeni znaci zakacio bi kobililicu samo tako :(
videcu ovih dana da li ima duplo dno i u prostoru iza ulaza pa ako nema bice tu ...
Pera GARMIN:
Postoje i sonde koje su pravljene da slušaju kroz plastiku:
http://www.airmartechnology.com/airmar2005/ex20/RMProducts/ElectCat.asp?ProdID=52&Man=Garmin&PageNo=99
Ali i sonari koji mogu da probiju deblju plastiku, poput onih malo veće snage od najjeftinijih FF140 ili Echo 100.
Svakome ko hoće da koristi sondu kroz plastiku predlažem da obrati pažnju na deklarisanu RMS snagu sonara. Što više Wati - to će više plastike probiti i do veće dubine dobaciti...
Garmin kombinovani GPS+Sonar uređaji imaju integrisan sonar snage 500W i nijedan do sada nije imao problem sa sondom kroz plastiku.
Kap, a da probamo kod tebe moj sonar - 720s sa 1kW sonarom i običnom dovfrekventnom krmenom sondom (600W) da vidimo kako probija plastiku?
Pera GARMIN:
I ozbiljan sonar na drugom kraju te sonde :)
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
[*] Prethodna strana
Idi na punu verziju