E, ovako treba... > Plovila
DELPHIA 1050 Escape
espresso:
odluka da se investira u plovilo za penziju dosla je na inicijativu moga oca. njemu je vec vreme, a ja imam jos par decenija do iste... u februaru smo na sajmu u Beogradu razgledali Delphia 1050,a u martu smo otisli do Izole na probu, kada je i donesena konacna odluka o kupovini. 3 godine star Quicksilver 650 Weekender je u roku od mesec dana dobio novog vlasnika u Grckoj, pa smo tako opustenije mogli da uzivamo u novoj igracki.
evo nekoliko svezih slika sa finalnim radovima na brodu koji danas krece iz Izole put Soluna.
Профа:
Честитам Еspresso, брод је заиста лијеп и надам се да ћете дуго и срећно пловити са њим. Све честитке!
sceka:
Brod zaista lepo izgleda.
Imam pitanje da li mozda znate kakvi su uslovi drzanja broda u Grckoj. Naime imam neki plan da sa rodjacima nabavimo jedan brodic koji bi drzali u Grckoj (umesto stana na moru) i koristili ga naizmenicno tokom 4 letnja meseca (Jun do Septembar). Da li je to izvodljivo i kako se moze taj brod registrovati (velicina oko 10m)?
HOGAR:
E kad vidim lep brod osvezi mi dan,cestitam :drinks:
espresso:
--- Citat: sceka 04, 08, 2011, 13:25:51 posle podne ---Brod zaista lepo izgleda.
Imam pitanje da li mozda znate kakvi su uslovi drzanja broda u Grckoj. Naime imam neki plan da sa rodjacima nabavimo jedan brodic koji bi drzali u Grckoj (umesto stana na moru) i koristili ga naizmenicno tokom 4 letnja meseca (Jun do Septembar). Da li je to izvodljivo i kako se moze taj brod registrovati (velicina oko 10m)?
--- Kraj citata ---
uslovi za drzanje boda u Grckoj su najblaze receno losi u poredjenju sa Hrvatskom, Italijom ili Spanijom. ali posto moj otac zivi u Skoplju na samo par sati voznje od mora Grcka je racionalan a ne emotivan izbor. naime, pravih marina u severnoj Grckoj ima jako malo i uglavnom su popunjene. zbog toga smo brod opremili tako da od maja do oktobra ne zavisimo od veza u marini, odnosno struje i vode (instaliran je brodski dizel agregat od 4,5kw i desalinizator ). snabdevanje gorivom je nesto bolje reseno, tj. ima veliki broj privatnika koji gorivo dovoze u malim cisternama do broda (rezervoar za naftu je sa standardnih 80l povecan na 200l). za maticnu luku je izabran Vourvouru na Sitoniji, odnosno jos proletos su potopljena 2 betonska bloka povezna lancem koji ce sluziti kao kolpomorto u sezoni. van sezone brod ide na suvi vez u obliznje selo.
sto se registracije tice,brod je na americku zastavu i to je za strance u grckoj a i sire najjeftinije i najjednostavnije resenje. sam proces registracije je jednostavan i ne kosta mnogo (cca 500 USD za 3 godine).
Navigacija
[0] Indeks poruka
[#] Sledeća strana
Idi na punu verziju